fbpx

Merită să dai banii pe un televizor ieftin cu Android? Un fel de review pentru Allview 40ePlay6000 – 101 cm

Părerea mea despre produsele Allview e identică cu părerea mea despre cremele de față cu mușețel, adică îmi sunt indiferente. Nu am avut tangență cu ele și nici nu m-au tentat, până anul trecut în vară. Mă refer la produsele Allview.

Ajunsesem la concluzia că ne trebuie un televizor mai mare în dormitor, cerințele erau să fie cu rezoluție full HD, să aibă Netflix, Youtube și foarte important, să nu fie nevoie de credit pentru el, până la urmă vorbim de un simplu televizor, nu o casă.

Așa am ajuns la Allview 40ePlay6000, un televizor de 101 cm, care a venit ca bonus cu clasa E de consum, deci destul de mic, și cu Android TV. Nu e cel mai tare televizor de 1 metru diagonală, dar sunt mulțumit de ce oferă, pentru prețul plătit.

La evomag e 1290 lei acum, vedeți că îl găsiți și offline prin Altex sau Dedeman la prețuri similare. Pe eMag de unde l-am luat noi nu mai e pe stoc, dar a apărut modelul 6100, generația mai nouă, pe argintiu, la 1299 lei, cu specificații aproape identice. L-aș cumpăra pe ăsta acum, arată mai fain.

Mi-a plăcut că Allview are Android TV  la modelul ăsta deoarece la Philips-ul din sufragerie sunt foarte mulțumit de el, după 2 ani se mișcă în continuare bine. Dacă nu vreți smart TV cu Android sunt și alte televizoare mai ieftine, evident. Da, sunt și televizoare 4K acum la prețuri similare, tot din gama entry level, fără Android.

Ca notă, nu pot să nu remarc cât au crescut prețurile. Nu am găsit factura, dar anul trecut cred că am dat în jur de 1000 lei pe el, acum prețurile sunt mai mari cu 20-30%. Asta e inflația reală care se simte, nu ce zic politicienii.

Puncte pro la Allview 40ePlay6000:

  • Imaginea e decentă, clară, sunetul e acceptabil pentru dormitor. Evident, nu comparați cu Sony, ci cu alte televizoare în același buget.
  • Partea cu Android TV se mișcă bine pe el, Netflix și Youtube merg fără blocaje.
  • Se pot instala aplicații apk, dacă vreți Chrome de exemplu.
  • Arată ok ca aspect, din față pare chiar slim, deși din lateral se vede că e destul de lat.

Puncte slabe la Allview 40ePlay6000:

  • Pornirea nu e instantă, cred că îi ia 2 secunde să pornească. Ar trebui să poți dezactiva economisirea de energie ca să pornească mai repede, eu nu am găsit în meniu opțiunea.
  • E mai încet ca alte televizoare cu Android TV, de exemplu Philips.
  • Meniul e simplu, nu are foarte opțiuni, la fel și telecomanda, dar dacă vreți doar chestiile de bază e ok. Nu e cel mai intuitiv meniu văzut de mine, dar după ce l-am setat corect nu am mai avut treabă cu el.
  • Telecomanda inclusă în pachet e standard, nu e cu bluetooth și microfon, pentru asta ei au o telecomandă dedicată la 100 lei, dacă vreți Google Assistant, care apare și pe cutie. Mie mi se rupe, dar oamenii chiar se plângeau de asta prin recenzii, ar fi trebuit să comunice mai clar că telecomanda inclusă nu e compatibilă.

Important zic eu e să vă calibrați așteptările, nu poți compara un televizor din gama entry level cu unul premium, și nu e vorba doar de brand, ci de calitatea componentelor folosite, software, design.

Merită luat televizorul ăsta? Nu este un televizor perfect, nu este pentru pretențioși, dar raportul calitate preț e ok, dacă vreți un televizor cu o imagine decentă și aplicații Android TV. Pentru cât am plătit eu sunt mulțumit.

 

Recomandă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *