fbpx

Domenii .ro cu diacritice și ce înseamnă asta pentru branduri

Vestea că ROTLD va introduce domeniile .ro cu diacritice din 3 iunie încă nu a generat prea mult interes prin online, dar presupun că se vor schimba lucrurile acuși.

Da, e clar că e foame de bani, și sunt sigur că ROTLD-ul va încasa mult din chestia asta.

Întâi pentru că un domeniu .ro cu diacritice va ieși la înaintare în fața unuia fără diacritice, dacă cineva efectuează o căutare cu diacritice, deci e rost de câteva domenii pentru SEO și trafic pe termen lung, dacă nimerești cuvintele potrivite.

În al doilea rând, orice brand care se respectă (și are diacritice în denumire) va cumpăra și domeniul cu diacritice, nu ai vrea să promovezi brandul de lactate naturale Caprele bunicăi și să ai domeniul www.caprelebunicai.ro.

În al treilea rând, toate instituțiile vor cumpăra și domeniile cu diacritice asociate lor, de exemplu o primărie a unui oraș ce are diacritice în denumire clar va avea nevoie de domeniul cu diacritice.

Și lista poate continua. Să înceapă jocurile domeniilor, pe 3 iunie pe la 1 noaptea presimt că multe rezervări se vor face, dacă nu s-au făcut deja alte aranjamente.

Recomandă

6 Comentarii

  1. Eu sunt mai nepriceput…dar nu vad logica. Majoritatea internautilor scriu si cauta fara diacritice pe Google samd. La ce ajuta schimbarea asta? Inafara foamei de bani?!

  2. Cele trei enumerate mai sus. Și te înșeli, sunt suficienți care caută cu diacritice, plus că Google are sugestiile de căutare cu diacritice. Pam pam.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *