fbpx

După dezbaterea Iohannis – Ponta de la B1 TV

b1

Sursa foto: Radu Bogdan

Câteva idei legate de prestația candidaților la președinție:

  • Iohannis a dovedit că poate învăța rapid din greșeli. Față de aseară a fost de 20 de ori mai bun, aș putea spune că l-a dominat pe Ponta atât verbal cât și prin gesturi, dar nu sunt eu cel mai în măsură să analizez asta. A venit pregătit cu cifre, acte, dovezi, poze, se vede că echipa lui și-a făcut temele. Într-un cuvânt, a făcut show pe placul românilor, a atins suficiente puncte sensibile pentru contracandidat, deși a păstrat un limbaj civilizat și o atitudine decentă.
  • Ponta a făcut eforturi mai mari ca aseară pentru a părea calm, decent, dar tot nu i-a ieșit. Multe întreruperi, a vorbit peste Iohannis, a prezentat doar cifrele care îl pun pe el într-o imagine pozitivă, denaturând realitatea, iar când a fost întrebat direct a evitat să răspundă.
  • Iohannis s-a jucat frumos cu Ponta când i-a acordat 20 de secunde din timpul lui după ce l-a făcut să aștepte, Ponta are multe sechele cauzate de Băsescu și bate câmpii grav când afirmă că Tăriceanu a înființat PNL, iar în ceea ce privește legea amnistierii și grațierii a evitat să dea un răspuns ferm.
  • Un lucru foarte interesant în activitatea online a candidaților: echipa lui Ponta postează mai rar pe pagina de Facebook, în timpul emisiunii nu au pus nici un mesaj, de parcă tot programul postărilor de pe Facebook ar fi prestabilit și nimic nu poate fi schimbat.
  • Echipa lui Iohannis e foarte activă pe pagina lui de Facebook, postează în timp real, reacționează la ce se întâmplă pe Facebook, Twitter, dă share-uri, comentează. Bonus, Ponta nu are activ butonul pentru trimitere mesaj direct pe pagină, Iohannis da. Asta spune multe despre dorința de a comunica cu cetățenii țării.

Foarte faină închiderea lui Iohannis, când Ponta tot insista cu Băsescu și susținea că Iohannis e omul lui, pus ca să îi prostească pe români la alegeri: Domnule Ponta, Traian Basescu i-a prostit pe români când v-a pus prim ministru?

Mie mi-a plăcut dezbaterea, Iohannis are șanse reale să smulgă din voturile nehotărâților după seara asta, iar diferența între ei e tot mai mică. Eu în locul lui nu m-aș duce la dezbaterea de la Antena 3, toți știm că e bârlogul TV al PSD-ului acolo, dar cine știe ce negociază echipa lui până mâine, depinde mult de cine este moderator și cum va fi realizată emisiunea TV.

De urmărit #dezbatere și mickeyklaus pe Twitter.

Vouă cum vi s-a părut prestația celor 2 candidați, cine a fost mai bun?

P.S: Da, online-ul e cu neamțul.

Recomandă

7 Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *