fbpx

Ziceam pe Facebook că în ultima perioadă parcă tot mai mulți oameni caută supape pentru a ieși din cotidian, a se adapta într-un fel sau altul la noua realitate pandemică. Unii o dau pe yoga, terapii naturiste, meditație, spiritualitate, alții pe alcool, alții pe sport, alții pe citit sau grădinărit, alții cred că au descoperit următorul nivel al existenței și încearcă să ne aducă și pe noi acolo cât mai repede.

Nu fac mișto de nimeni, eu zic că până la urmă important e să ieșim întregi la cap din toată nebunia asta, deci cât timp tu ești ok și nu faci rău altora poți sta și în cap, whatever makes you happy. Voi ce soluții ați găsit pentru a nu o lua razna?

Citeam pe undeva că în pandemia asta au apărut trei tipologii de persoane: cei care s-au adaptat de minune la situația actuală și chiar au prosperat, cei care sunt încă în negare și așteaptă ca totul să revină la normal și cei care sunt complet depășiți de situație și nu știu cum să o gestioneze.

Nu știu unde m-aș încadra pe mine, că profesional nu am de ce să mă plâng, dar personal parcă duc dorul unor vacanțe lungi și e tot mai greu să mă deconectez. Totuși, devin conștient de faptul că trebuie să lucrăm activ pe partea asta, de găsire a unui echilibru.

Adevărul e că în jurul nostru e furtună, mass-media propagă doar știrile negative, iar social media a devenit o sursă ce produce tot mai mult zgomot de fond și aduce prea puțină valoare adăugată vieții noastre, din păcate. Scopul inițial era nobil, connecting people, dar acum parcă mai mult dezbină oamenii, nu îi aduce împreună.

Știu, toate astea sunt unelte, depinde de noi cum le folosim, dar în vremuri ca astea probabil trebuie să ne mai uităm mai atent în jur.

Să găsim cărțile bune, prietenii adevărați, sursele de informare corecte, pasiunile ce ne calmează. Și dacă vreți yoga, meditație, uleiuri, ayurveda, spiritualitate sau religie sunt bune și ele, presupun.

Nu trebuie să le înțeleg eu pe toate, nici nu am pretenția asta, important e să îi ajute pe oameni să fie mai buni și să reziste. Pe mine mă găsiți la un vin bun, o bere rece, o carte, un documentar, o ieșire cu bicicleta…

La voi totul ok? În ce v-ați găsit echilibrul?