fbpx

Surse de echilibru în vremuri pandemice?

Ziceam pe Facebook că în ultima perioadă parcă tot mai mulți oameni caută supape pentru a ieși din cotidian, a se adapta într-un fel sau altul la noua realitate pandemică. Unii o dau pe yoga, terapii naturiste, meditație, spiritualitate, alții pe alcool, alții pe sport, alții pe citit sau grădinărit, alții cred că au descoperit următorul nivel al existenței și încearcă să ne aducă și pe noi acolo cât mai repede.

Nu fac mișto de nimeni, eu zic că până la urmă important e să ieșim întregi la cap din toată nebunia asta, deci cât timp tu ești ok și nu faci rău altora poți sta și în cap, whatever makes you happy. Voi ce soluții ați găsit pentru a nu o lua razna?

Citeam pe undeva că în pandemia asta au apărut trei tipologii de persoane: cei care s-au adaptat de minune la situația actuală și chiar au prosperat, cei care sunt încă în negare și așteaptă ca totul să revină la normal și cei care sunt complet depășiți de situație și nu știu cum să o gestioneze.

Nu știu unde m-aș încadra pe mine, că profesional nu am de ce să mă plâng, dar personal parcă duc dorul unor vacanțe lungi și e tot mai greu să mă deconectez. Totuși, devin conștient de faptul că trebuie să lucrăm activ pe partea asta, de găsire a unui echilibru.

Adevărul e că în jurul nostru e furtună, mass-media propagă doar știrile negative, iar social media a devenit o sursă ce produce tot mai mult zgomot de fond și aduce prea puțină valoare adăugată vieții noastre, din păcate. Scopul inițial era nobil, connecting people, dar acum parcă mai mult dezbină oamenii, nu îi aduce împreună.

Știu, toate astea sunt unelte, depinde de noi cum le folosim, dar în vremuri ca astea probabil trebuie să ne mai uităm mai atent în jur.

Să găsim cărțile bune, prietenii adevărați, sursele de informare corecte, pasiunile ce ne calmează. Și dacă vreți yoga, meditație, uleiuri, ayurveda, spiritualitate sau religie sunt bune și ele, presupun.

Nu trebuie să le înțeleg eu pe toate, nici nu am pretenția asta, important e să îi ajute pe oameni să fie mai buni și să reziste. Pe mine mă găsiți la un vin bun, o bere rece, o carte, un documentar, o ieșire cu bicicleta…

La voi totul ok? În ce v-ați găsit echilibrul?

Recomandă

6 Comentarii

 1. Sincer, cu toate miștourile ce le mai fac online pe seama anului 2020 și a pandemiei…pentru mine lockdown-ul a căzut la fix. Ne-au trimis să lucrăm de acasă exact când își făceau apariția grețurile sarcinii și am putut lucra liniștită din confortul casei.
  Ducem dorul vacanțelor și noi, dar oricum in afară de vacanțele în țară nu aveam de gând să merg nicăieri în timpul sarcinii sau până nu face copilul măcar un an.
  Dar aici e supărarea, că am aflat că aveam Covid cu două zile înainte să mergem acasă și din august cu toate restricțiile și prelungirile adiacente eliberării pașapoartelor nu am reușit nici în țară să mai mergem…Cel mai greu e cu dorul când nu îți vezi de peste un an părinții mai ales de când își așteaptă nepoțica in vizită cu nerăbdare. Dar în rest e de fapt foarte bine, avem timp mai mult pentru noi și adaptarea la viata in 3. Trecem peste neajunsurile pandemiei cu plimbări lungi și dese, experimente prin bucătărie, citit, Netflix, Xbox. Ar fi mers tare bine și la noi varianta cu vinul/ berea…dar mai am de așteptat câteva luni cu bebele

  • E timp de recuperat. Eu la început eram ok cu ținut inclusiv copiii acasă, dar după ce au stat aproape un an, cu 9 luni de școală online, abia așteptam să le duc la școală fizic. Nu face bine prea multă izolare, oricât de mult am folosi noi Zoom și restul aplicațiilor.
   Da, cel mai aiurea e la faza cu călătoriile, știu pe cineva care a stat aproape 1 lună în carantină pentru 2-3 zile în țară, că a prins lockdown când a mers înapoi. Din vară sper să fie mai ok, când creste numărul celor vaccinați.

 2. Am reușit să investesc mai mult timp în filatelie și citit diverse cărți, dar și să revin pe blog și să pun pe picioare o mică afacere în online. De când cu pandemia, am văzut mai multe filme pe care le aveam în watchlist pe IMDb, am terminat câteva seriale cu multe sezoane pe care le tot amânam. Gătesc mult mai mult acasă, lucru pe care îl fac și acum, la un an de pandemie. Cred că ar mai fi lucruri de spus, doar că nu îmi vin pe moment.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *