fbpx

O fi de la pandemie, criză, stres sau campania electorală, dar am senzația că nu mai poți purta o discuție echilibrată cu nimeni în perioada asta, ne-am format fiecare niște idei despre problemele din jur și nu mai suntem deloc dispuși să le schimbăm, sau să vedem lucrurile din alt unghi. Și nu e doar în bula noastră cu online-ul, peste tot e așa. Câteva exemple:

Coronavirus, purtarea măștilor și măsurile de protejare împotriva virusului – ori ești adeptul purtării măștilor și faci tot ce poți pentru a te proteja, ori crezi că totul e o conspirație mondială și guvernul, Bill Gates sau străinii vor să ne amenințe libertatea și independența, cu o simplă mască. Prea puțini zic că unele măsuri sunt corecte, că altele sunt exagerate, că statele au făcut bine controlând pandemia, dar au și greșit în multe domenii. Și nu doar România, peste tot se fac greșeli, nici o țară nu a luat măsuri perfecte, că nu am mai avut o astfel de pandemie de mai bine de 100 de ani.

Alegerile locale – nu mai poți spune că un partid e bun dar are niște lipsuri, sau că un candidat e ok ca om dar programul lui e slab, că imediat îți sar fanii în cap. Adevărul e că nici PSD nu mai e chiar așa de comunist pe cât zice lumea, nici PNL-ul așa de curat pe cât vrea să pară, nici USR-PLUS nu e singura alternativă, așa cum zic ei. Sunt multe calcule politice, alianțe, jocuri de culise. Ce vă pot recomanda e să încercați să cunoașteți candidații și să votați oameni, nu partide.

Școala online – unii părinți abia așteptau începerea școlii, ca să îi trimită pe copii câteva ore de acasă să mai socializeze și poate să mai învețe ceva, alții caută tot felul de metode ca să îi țină pe copii acasă sau mai rău, să îi trimită pe copii la școală, dar fără mască, că sunt mai speciali sau masca e o prostie. Realitatea e că școala online de la noi nu va funcționa pe termen lung, cel puțin la cum e gândită ea acum are lipsuri multe și copiii vor avea lacune serioase dacă o ținem așa 1-2 ani, dar până nu avem vaccinuri, nu scade foarte mult numărul îmbolnăvirilor sau găsim alte soluții pentru școli, e cel mai decent compromis. Dar nu poți zice asta, că majoritatea părinților sunt la extreme.

Și lista poate continua. Mi se pare doar mie, sau suntem tot mai agitați, stresați și greu de convins să ne schimbăm părerile?

RECOMANDĂ
  • 37
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
4 comentarii. Tu ce părere ai?
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Phaff
Phaff
24 septembrie 2020 14:54

Poate ai ce să discuți cu Daniel.

https://economie101.ro/pandemia-economiile/

Dimitri Spb
Dimitri Spb
24 septembrie 2020 18:38

Urmeaza repriza a doua, cu influente de peste ocean. Toti se vor simti ofensati de orice si daca nu esti in trend cu secta climatologica si cu tendintele neomarxiste mai nou esti catalogat ca si nazist.

4
0
Lasă un comentariux
()
x