Ateliere de educație digitală pentru copii și părinți în magazinele #OrangeSmartShop

Noi nu am crescut conectați la internet, dar copiii noștri o vor face, de aceea e important să îi îndrumăm de mici. Mereu am susținut că internetul și tehnologia ne pot ajuta să ne dezvoltăm, dar trebuie să știm cum să le folosim.  Calculatorul sau laptopul poate fi un instrument util chiar și în mâinile unui copil, dacă știe ce să facă cu el, iar pentru a știi, părinții au și ei nevoie de sfaturi privind noile tehnologii și inițierea copiilor în utilizarea lor. De asta vă recomand să vă înscrieți copilul la Fast SuperCoders, iar dacă aveți copii să participați la Smart Parents, evenimente organizate în 11 Orange Smart Shop-uri din țară în cadrul #TechABreak, între 19-28 iunie. Participarea e gratuită, în limita locurilor disponibile.

Orange Smart Shop-urile sunt magazinele Orange unde totul se face digital, de la primirea bonurilor de ordine până la afișarea ofertelor pe ecrane sau semnarea contractelor în format electronic. În plus au și zone speciale pentru pasionații de gadgeturi, unde putem testa ultimele smartphone-uri, tablete, console de jocuri. Sunt 24 de magazine de genul ăsta momentan, le găsiți pe hartă cu albastru.

Până la finalul anului în smart shop-urile Orange au loc mai multe evenimente legate de tehnologie și educație,  reunite pe platforma Tech a Break. Dacă aveți copii merită să mergeți de pe 19 la Fast SuperCoders și Smart Parents, primele evenimente.

Fast SuperCoders (19-28 iunie)

Fast SuperCoders un program foarte fain pentru copii între 10-13 ani, dacă vreți să îi inițiați în tainele informaticii prin joacă.  Copiii vor parcurge și înțelege noțiuni generale de programare precum bucle, instrucțiuni, algoritmi, depanare, condiții, prin intermediul jocurilor și poveștilor interactive pe care le pot crea. La final, copiii vor primi recomandări pentru a continua activitatea acasă și pentru a obține certificatul de absolvire nivel 2 pentru micii programatori.

Fast SuperCoders are loc între 19-28 iunie în București (Orange smart shop Băneasa și Europe House), Constanța, Galați, Oradea, Arad, Timișoara, Iași, Bacău, Cluj, Târgu Mureș.

Înscrierile se fac pe pagina Fast SuperCoders sau direct în Orange smart shop-uri, în limita locurilor disponibile, iar workshop-urile au loc dimineața de la 10:00 la 12:00 si de la 12:30 la 14:30. V-aș recomanda să vă grăbiți cu înscrierea copiilor, nu știu în celelalte orașe dar la edițiile anterioare din București locurile se ocupau repede.

Din păcate fetele mele sunt prea mici ca să merg cu ele, dar sper să se țină programul și până când ajung ele la vârsta necesară.

Smart Parents (19 – 28 iunie)

Ca să nu învețe doar copiii cum stă treaba cu digitalul, ci și părinții, în paralel cu evenimentele Fast SuperCoders, în fiecare din orașele implicate în program vor avea loc seara și workshop-uri personalizate pentru părinți. Acestea vor fi susținute de catre Otilia Mantelers, expert in parenting, si Gabriela Maalouf, trainer NLP pentru copii și adulti.

Știu că uneori se exagerează cu sfaturile despre parenting, dar dacă vă pasă de copiii voștri și vreți să fiți mai pregătiți când vine vorba de utilizarea noilor tehnologii e bine să mergeți la cursurile astea. Și nu, nu e vorba doar de Facebook, sunt o mulțime de pericole online și puțini dintre noi știu cum să îi protejeze pe cei mici și să îi îndrume pe calea cea bună.

Subiectele discutate vor cuprinde sfaturi pentru părinți despre cum pot ajuta copiii să pună în balanță și să înceapă să înțeleagă atât avantajele cât și dezavantajele tehnologiei, cum reușim ca părinți sa stabilim limite cu calm, astfel încât cei mici să dezvolte o relație sănătoasă cu tehnologia și să se bucure la maxim de beneficiile acesteia, evitând riscurile la care s-ar putea expune.

Otilia Manteleres vă așteaptă la Orange smart shop-urile din București, Bacău, Constanța, Galați și Iași, iar Gabriela Maalouf în Arad, Cluj-Napoca, Oradea, Timișoara și Târgu-Mureș. Înscrierile se fac pe pagina Smart Parents, tot în limita locurilor disponibile.

O să mai fie evenimente interesante legate de tehnologie pentru părinți, chiar și pentru bunici, tot în Smart Shop-urile Orange, dar revin cu ele pe măsură ce se apropie.

Recomandă prietenilor!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile