De ce nu mai trimit eu emailuri si SMS-uri de Crăciun

A început deja. Ninge cu mesaje, cu emailuri, cu felicitări, cu etichetări în fotografii de pe Facebook. E fain, vă place, nu?

Eu nu mă omor cu trimisul de mesaje. Recunosc, într-o perioadă trimiteam, chiar multe. Scriam și sute de SMS-uri, trimiteam și zeci de emailuri, și de la firmă, și pentru cititorii blogului, și pentru prieteni. Încercam să nu bag clișee, să nu încep și eu cu #fieca, cu lumina, cu îngerași, cu pruncul, cu cele cuvenite, cu magia Crăciunului, cu zurgălăi și ce mai știți și voi că se bagă în mesajele de sărbători. Scriam ceva simplu, din inimă.

Dar mi-am dat seama că în 99% dintre cazuri, nu ne pasă de chestiile astea. Nu ne bucurăm când primim SMS-uri sau emailuri de sezon, nici când suntem etichetați în fotografii de sezon pe Facebook. Trimitem și răspundem la mesajele de genul ăsta doar pentru că ne simțim obligați să o facem, pentru că așa ne-am obișnuit.

În realitate, tot ceea ce ne dorim cu adevărat de Crăciun este puțină liniște alături de cei dragi, care sunt DEJA alături de noi. Nu cred că ne dorim să citim emailuri sau sms-uri cu clișee de sezon, nici să răspundem la ele. Nu asta e magia sărbătorilor, dacă tot vorbim de clișee.

De aia nu mai trimit mesaje de Crăciun, și tot de aia cred că nu e ok nici să etichetăm oamenii în poze pe Facebook cu urări de La mulți ani sau alte variațiuni. Pentru că de sărbători ne dorim puțină relaxare alături de familie și prieteni, și facem deja tot ce putem ca să îi avem aproape. Dacă nu reușim îi sunăm, îi căutăm pe Skype, dar nu le trimitem mesaje la grămadă, din politețe.

Poate mă înșel. Voi ce ziceți?

Foto: Clay Chrismas tree with gifts via Shutterstock

Recomandă prietenilor!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile