fbpx

Ce învățăm de la E.ON despre monopoluri și abordarea clienților

Am cerut acum ceva timp o ofertă de la E.ON pentru energia electrică, că tot primesc oferte de la concurență și voiam să văd dacă mă mut de la ei sau nu. A durat vreo 2 săptămâni, dar m-a sunat o tipă drăguță de la ei, a făcut niște calcule, mi-a dat 5% reducere, un an de preț fix garantat și mi-a trimis un model de contract. Parcă s-a schimbat situația un pic față de acum 4-5 ani, nu?

M-am uitat de curiozitate pe contractul făcut cu ei prin 2014, să văd ce tarife aveau atunci, când încă erau monopol. Surpriză, nu scria nimic de tarif furnizare energie, abonament zilnic sau ceva detalii, de fapt pe contract scria doar că prețul energiei va fi cel calculat în momentul eliberării facturii. Un fel de ni se rupe, oricum nu ai unde să pleci de la noi, fraiere. Nu mai zic că atunci am pierdut vreo 2 zile prin sediile lor cu contractul vieții, de parcă le ceream ceva pe gratis, nu plăteam facturi lunar.

Fast forward în 2018, când enel, eon, digi și încă vreo 5 companii trag de tine să îți factureze ei energia, unii chiar și gazul. Uite că s-a trezit și E.ON, nu mai E.OFF, parcă le pasă și lor de clienți acum, parcă mai răspund la emailuri, parcă se poartă ca oamenii cu clienții. E loc și de mai bine, evident, de exemplu putea să zică că e suficient contractul semnat și scanat trimis prin email, nu trimis prin Poștă ca la 1900 toamna, în original. Dar se va schimba și asta cred, când concurența le va mușca din cota de piață.

Uite de asta dragii mei avem nevoie de economia de piață, unde prețul este reglementat de cerere și ofertă, unde ai alternative, iar companiile trag de clienți, nu invers, și trebuie să fugim de monopoluri și companii de stat, care consumă inutil resurse, bani și ignoră nevoile clienților.

Voi v-ați schimbat furnizorul de energie și gaz? Unde v-ați mutat?

Recomandă

2 Comentarii

  1. M-am mutat la Digi, ținând cont ca toată casa e pe electric și consum undeva la 8000-10000 kw anual, 10% mai puțin înseamnă ceva. Dacă îmi este dor de ceva de la EON, ar fi platforma online, e foarte bine făcută.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *