fbpx

Eram fericiți în 2019 și nu știam

Parcă a trecut deja o eternitate de când a izbucnit pandemia, dar mai țineți minte cum era 2019, și cum atâtea lucruri pe care anul trecut le consideram normale acum sunt interzise? Doar cîteva idei:

Ieșirile la terasă cu prietenii erau normalitatea, și o petrecere fără mulți invitați era un eșec. Acum deja ne stresăm dacă suntem mai mult de 4 persoane la o masă.

Măștile pe față le purtau doar cei care aveau probleme grave de sănătate sau asiaticii pe care îi vedeam la televizor. Acum le purtăm cam toți, încercăm să ne ghicim zâmbetul din priviri.

Concediile ni le făceam unde voiam noi, pe ce continent visam, și zborurile cu avionul nu ne speriau. Acum ne bucurăm dacă ieșim din oraș în weekend, chiar și la țară.

Îi mai lăsam pe copii să mănânce de pe jos, pentru imunitate. Acum stăm cu dezinfectanți și mănuși după noi, și ne spălăm pe mâini după ce ne-am spălat pe mâini.

Problema cea mai gravă din școli era fondul clasei, nu ce fel de mască dăm copilului, ce plexiglas vor avea între ei sau cum să facem să nu îi trimitem la școală, că ar fi mai în siguranță dacă fac școala online o perioadă.

Chiar, mai țineți minte când se rugau angajatorii de voi să vă dea un job? Acum am impresia că iar sunt 100 de candidați la ușă, pentru locurile de muncă bune.

Ne planificam următoarea lună, următorul an, acum planificăm doar lista de cumpărături pentru frigider, că nu se știe ce se întâmplă într-o săptămână.

Înainte era amuzantă întrebarea aia cu Unde te vezi peste 5 ani, acum nu prea mai râde nimeni la ea, maxim auzi un Sănătos.

Nu cred că am mers mai mult de 2 ori vara asta la restaurant. Și cinematografele sunt cam moarte, cel puțin până apare vaccinul.

Știu că ne vom reveni, știu că totul va fi bine (pentru majoritatea), dar e uimitor cât de repede se schimbă lucrurile, și cum avem noi iluzia că ne putem planifica și controla destinul. De fapt singura constantă din viață e schimbarea, și tot ce putem face noi e să ne adaptăm, cât mai repede.

Vouă ce vă lipsește din 2019?

Recomandă

Un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *