fbpx

Problema cu COVID-19 este că în ciuda tuturor măsurilor preventive pe care ni le luăm și recomandărilor făcute de doctori, mulți oameni se îmbolnăvesc fără să știe de unde. Și mai grav este că boala este văzută ca un stigmat, de parcă cei care o fac nu s-au protejat sau și-au căutat-o. Și nu e așa, știu cazuri de oameni foarte precauți, care au respectat toate măsurile de siguranță, dar s-au îmbolnăvit.

Un colaborator al unui client, în jur de 50 de ani, a făcut boala și a murit în 3 zile. Evident, avea și alte boli, a avut complicații, dar nu se știe de unde s-a îmbolnăvit. Trist.

Alte persoane cunoscute au făcut boala, deși au purtat peste tot mască, au folosit dezinfectant, au evitat mulțimile de oameni și locurile aglomerate. Cum spunea și doctorița noastră de familie, probabil toți vom face sau am făcut la un moment dat boala. Din fericire, în majoritatea cazurilor simptomele nu sunt grave,  posibil să o facem chiar și fără să ne dăm seama, să avem virusul și să îl transmitem mai departe.

De obicei o luăm cînd lăsăm jos garda, ori din familie, ori din cercul de prieteni apropiați, cum povestește și Petronela aici. Mai slabe șansele să iei Covid de pe stradă sau din magazin, că trebuie să stai vreo 15 minute apropiat de o altă persoană, fără mască, să ai contact direct, și mă îndoiesc că mai face cineva asta acum.

Ce e de făcut? Să nu mai judecăm oamenii, să nu credem că cineva e vinovat dacă s-a îmbolnăvit de Covid.

RECOMANDĂ
  • 57
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
7 comentarii. Tu ce părere ai?
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Doc
Doc
11 septembrie 2020 13:02

Bună și interesantă destăinuirea Petronelei ,aviz negationiștilor de Covid (de care m-am cam săturat) . Oricum trebuie să fim conștienți că acest virus va mai umbla mult și bine printre noi, negarea existenței lui și bagatelizarea efectelor e o mare greșeală, că să nu zic prostie.

Postolachi Dumitru
Postolachi Dumitru
12 septembrie 2020 09:35

Dar ce facem cu școala?! Ca la noi în familie n-am ajuns la nici un consens… cred că o să pun piciorul în prag și o să spun NU… prefer un copil sănătos decât un mormânt educat…

Postolachi Dumitru
Postolachi Dumitru
12 septembrie 2020 18:00
Răspunde către  Marius Sescu

Și în Brașov, la școala unde mergem noi, vor fi orele de 30 minute cu pauze de 5. Dar durerea e că de la 8 la 10 vine jumătate de clasă și de la 10 la 12 cealaltă jumătate. Cu măști pe figură, cu păstrarea distanței sociale, cu mini-dezinfectantul după ei. Nu știu ce-o să fie… în București la Jean Monet am înțeles că împart clasele pe din două, jumătate vin normal la școală timp de 2 săptămâni, ceilalți urmăresc în același timp lecțiile online. Apoi cealaltă jumătate la școală și ceilalți online. Cică măsura s-a propus tocmai din cauza… Citește tot »

trackback

[…] Am putea să nu mai judecăm oamenii care s-au îmbolnăvit de covid. (sursa: mariussescu.ro) […]

7
0
Lasă un comentariux
()
x