fbpx

Apropo de ce spuneam zilele trecute, că în pandemie a crescut mult numărul de evenimente, seminarii și webinarii online gratuite, pe diverse teme. Credeam că odată ce vom începe să ieșim din casă numărul lor va scădea, dar aparent nu, din contră, am ajuns să primesc zilnic mesaje private de la necunoscuți, cu invitații la tot felul la evenimente. Din păcate, lucrez fulltime, nu am timp să stau să verific calitatea tuturor evenimentelor, așa că strategia mea e simplă – le ignor pe toate, dacă nu cunosc oamenii din spatele evenimentului. Voi cum procedați?

Nu vreau să discreditez evenimentele online, în perioada asta sunt cea mai bună alternativă la cele clasice, dar am senzația că este tot mai mult zgomot, și e tot mai greu să le filtrezi.

Înțeleg că unele firme au rămas fără obiectul muncii, altele încearcă să se reorienteze, dar cred că mulți dintre cei care organizează evenimente  online, indiferent de tematică, ar trebui să se întrebe dacă aduc plus valoare sau doar contribuie la zgomot. Oare e greu să faci un sondaj în comunitate – v-ar interesa să facem o discuție cu X și Y pe tema Z?

Doi la mână, majoritatea oamenilor s-au reîntors la muncă, sunt puțini cei care au timp să se uite pe net la câteva persoane cum fac schimb de impresii, mai ales în timpul zilei. Râdeam cu Bogdan la faza asta, am văzut mai multe live-uri cu 4-6 invitați și doar 2 persoane care se uitau. Ăla nu trebuia să fie eveniment online, ci o discuție pe Zoom.

Din păcate evenimentele online nu se ridică la nivelul celor clasice. Nu mă refer doar la evenimentele gratuite, ci inclusiv la cele plătite, unde calitatea ar trebui să fie mult mai bună. Networkingul face to face e greu de înlocuit, indiferent de calitatea echipamentelor folosite și a aplicațiilor. E o soluție de avarie, dar majoritatea oamenilor duc dorul evenimentelor offline.

Voi ce faceți, participați la evenimente online sau le ignorați?

RECOMANDĂ
  • 33
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
2 comentarii. Tu ce părere ai?
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Phaff
Phaff
24 iunie 2020 16:28

Sunt chiar așa importante, life or death, evenimentele ăstea? Online sau pe față. Pe bune, îmi născocește amintiri cu ședințele cu părinții, elevii fiind de față cu părinții, sau serbările unde trebuie să fiți forțați, și unii și alții (părinți & copii), să pierdeți timpul împreună cu alți necunoscuți în loc să fiți voi în familie. Cui prodest e principiul. Ai bani pentru mâncare (deci nu se pune problema pișcotului la bufet să mănânci pe gratis), ai alte treburi de făcut care te afectează (ex. spălat hainele, curățenie, odihnă…) și nu în ultimul rând, câți „preteni” poate avea cineva în… Citește tot »

2
0
Lasă un comentariux
()
x