fbpx

Sunt o mulțime de studii despre felul în care felul Facebook influențează relațiile dintre oameni. Se preconizează că în 15 ani 1 din 2 cupluri se vor cunoaște pe internet. Dar azi vroiam să vă povestesc despre altceva, relațiile de amiciție și cum sunt ele influențate de rețelele sociale.

Înainte relațiile de amiciție se închegau offline, cunoșteai oamenii la muncă, datorită hobby-urilor, găseai niște afinități comune și păstrai legătura cu ei. Rețelele sociale nu erau așa de dezvoltate încât să poți afla aproape orice despre o persoană, pasiunile ei, felul în care gândește, ce convingeri are, cu un singur clic. Și era ok, ca să afli lucruri despre o persoană trebuia să interacționezi efectiv cu ea.

Facebook a schimbat tot, procesul de cunoaștere e mult mai rapid. Acum să zicem că stai cu oamenii pe care abia i-ai cunoscut în diverse împrejurări la o bere, povestești, crezi că și ei sunt ca tine, normali, cu ceva cărți citite, știu că 1+1 fac 2, știu că netul e plin de prostii, par decenți, nu sunt închiși la minte. Impresia e bună, deci hai îi adaugi și pe Facebook la prieteni, nu?

După aia îi vezi pe oamenii ăștia cum dau share pe Facebook frecvent la tot felul de articole despre tratamente naturiste miraculoase și conspirații, cum cred tot ce văd la TV pe diverse canale. Parcă afli prea multe despre ei, prea repede.

Îți dai seama că ai greșit, oamenii ăștia nu sunt deloc cum credeai tu că sunt, când ai băut berea. Trist, înainte de Facebook ai fi rămas cu iluzia că sunt persoane ok. Și prima impresie s-a făcut praf.

RECOMANDĂ
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
  •  

2 Comentarii

  1. Cred ca si azi se intampla asta: formeaza cuplu pe FB. Tot FB e motiv de divort 🙂

    Cat despre ”prietenii” de pe FB, pe mine, personal, nu ma influenteaza prea mult cand vad ca dau share la vreo prostie.

Lasă un comentariu