Ce mai pregătește Facebook – reclame video în mijlocul clipurilor video

Una din cele mai enervante chestii pe internet sunt reclamele care apar în timp ce te uiți la un clip video. Știu, și creatorii de conținut trebuie să mănânce, dar eu cred că reclamele de la începutul clipurilor, cum sunt cele de pe Youtube, ajung. Facebook nu crede la fel, foamea e mare, și anul ăsta vor să bage reclame video de 15 secunde în clipurile care au peste 1 minut și jumătate. Deocamdată sunt zvonuri, dar nu va dura mult până vor apare. Fain, nu?

Industry sources say the social network is going to start testing a new “mid-roll” ad format, which will give video publishers the chance to insert ads into their clips after people have watched them for at least 20 seconds.
For now, Facebook will sell the ads and share the revenue with publishers, giving them 55 percent of all sales. That’s the same split offered by YouTube, which dominates the online video ad business.

Pe de Recode.

Știu, dacă creezi conținut video pare tentant să permiți reclame de genul ăsta, mai ales dacă 55% din banii de pe reclamă ajung la tine, dar întrebarea e alta, câte clipuri video de pe Facebook sunt așa de interesante încât să stai să te uiți la o reclamă în timpul videoclipului?

Și să nu uităm de faptul că în continuare foarte mult din conținutul video de pe Facebook este furat din alte locuri, deși ei zic că vor investi în conținut original.

Au mai dat-o în bară și alții cu planurile de genul ăsta, de exemplu producătorii de smart TV-uri, mai ales Samsung, s-au gândit să bage pe gât reclame nedorite celor care folosesc televizoarele, că deh, de aia îți cumperi smart TV, să te uiți la reclame. Și Amazon a băgat reclame pe Kindle.

Într-un fel la Facebook înțeleg mișcarea, cât timp nu plătim pentru acces la rețea noi suntem cei vânduți, adică ei ne vând profilul nostru advertiserilor, ne vând timpul nostru. Mai trist e la gadgeturi, cumperi un televizor sau un ebook reader ca să îți faci treaba cu el, și ți se bagă pe gât reclame.

Revenind la Facebook, voi v-ați uita la o reclamă care ar apare în mijlocul unui clip video?Știu că abia aștepti să îmi spui că nu am dreptate: