fbpx

Pe scurt, tu ai drepturi depline asupra pozelor, clipurilor video și mesajelor postate pe Facebook, deci prostia aia de text apărută inițial în engleză și mai nou în română despre faptul că Facebook nu are voie să ne folosească conținutul în scopuri comerciale e jenantă. Facebook nu face bani de pe urma pozelor noastre, făcute de obicei cu săpuniere, ci face bani de pe urma acțiunilor și preferințelor noastre în cadrul rețelei, informații pe care le vinde companiilor ce vor să se promoveze. E simplu.

Da, știu că Facebook a anunțat că de la 1 ianuarie 2015 va schimba termenii și condițiile de utilizare, și că acceptăm implicit termenii dacă folosim rețeaua, dar știți ce scrie acolo, în pagina cu termeni și condițiile, chiar la început?

You own all of the content and information you post on Facebook, and you can control how it is shared through yourprivacy and application settings.

Vă rog eu, nu mai postați texte ca cel de mai jos, gândiți măcar pentru 1 secundă. Când postați așa ceva pe Facebook demonstrați că nu știți deloc cum funcționează internetul. Și asta nu ar fi o problemă, dar râd prietenii voștri de voi.

Dear Facebook, in response to your new policy, I hereby declare that all my personal data, photographs, drawings, correspondence, and so forth, are subject to my copyright (as of the Berne Convention). For commercial use of all of the above copyright in each particular case my written permission.

Facebook is now a public company. Therefore, all users of that social network, it is recommended that you place on your pages like the “privacy notice”, otherwise (if the notice is not posted on the page even once), you automatically authorize any use of the data from your page, your photos and information posted in messages on the wall of your page.

Și nici așa ceva:

“Datorită faptului că Facebook a ales să introduca un software care permite furtul de informaţii personale, citiţi următoarele: astăzi, 1 decembrie 2014, ca răspuns la noile orientări Facebook, în conformitate cu articolele l. 111,112, 113 din Codul de proprietate intelectuală, declar că drepturile mele sunt ataşate la toate datele cu caracter personal, desene, artă, fotografii, texte,poezii etc., publicate în profilul meu.
Pentru uz comercial trebuie cerut acordul meu scris, in orice moment.”
Cei care citesc acest text, îl puteţi copia şi posta pe peretele Facebook. Acest lucru va permite punerea sub protecţie a proprietăţii intelectuale. Cu această versiune, spun pe Facebook că este strict interzis să fie dezvăluite, prin copiere, distribuire, retransmitere, sau să ia orice altă acțiune împotriva mea, bazate pe acest profil şi/sau conţinutul acestuia.
Acţiunile enumerate mai sus sunt valabile pentru lucrători, studenţi, reprezentanţi ai și alte categorii de personal, sub îndrumarea lui Facebook. Profilului meu conţine şi informaţii personale.
Încălcarea confidenţialităţii este pedepsită de lege (UCC 1 1 1-308-308-103 şi statutului de la Roma).”
Facebook este acum o entitate deschisă. Toţi membrii sunt încurajati pentru publicarea unui anunţ de acest tip.
Dacă preferaţi, puteţi copia şi posta acest text. Dacă nu aţi publicat această declaraţie, cel puţin o dată, se permite în mod tacit utilizarea unor elemente cum ar fi: fotografii, informaţii şi altele, conţinute în profilul personal !

În rest noi să fim sănătoși și să ne lucreze neuronii.

6 Comentarii

  1. Pingback: Centrul Județean de Cultură are 20 de ani, joacă Puffy Pop și crede că avem prea mulți demnitari - Kristofer.ro

  2. Am gasit pe peretele facebook-ului o gramada de mesaje precum mesajul de la sfarsitul articolului. Desigur, de la persoane care nu inteleg ideea de online, continut personal si drepturi de autor. Eu zic ca e mai bine, dar tot se va fura, tot se va uita sursele si tot se vor face bani de pe spatele altora. Odata si odata, o sa fie si cei din online corecti, dar nu in viitorul apropiat.

  3. Pingback: Scurtele de vineri, 05.12.2014 | Moga Florin

  4. Dupa cum observi, oamenii au tendinta accentuata de a lua de bun ce zic altii care par a avea mai multa experienta in domeniu. Sau mai rau, ca sa nu para ignoranti, fac la fel chiar daca nu inteleg de ce.

    Demersul tau ar trebui completat cu vreun exemplu de tipul: Am avut un website (exemplu: scoala193.org) am publicat cate ceva si l-am abandonat. Ce sa vezi ? Gasesc urmele pe aici http://web.archive.org/web/20130218002536/http://www.scoala193.org:80/2011/tristete-si-indiferenta/#comment-136 . Inteleg deci ca eu am sters/abandonat informatia dar ea este publica in continuare.

    Deci daca chiar vreau intimitate si proprietate intelectuala NU PUBLIC in eter informatii accesibile pana la urma oricui.

Lasă un comentariu