Să facem fapte bune zilnic, nu doar de Crăciun

Magia Crăciunului își face efectul din nou, din moment că căsuța poștală mi s-a umplut de invitații la evenimente caritabile, iar Facebook-ul e plin de #oamenifaini și generoși, care aleargă în toate părțile să îi ajute în cei mai puțin norocoși ca ei, în timp ce dau un check-in zâmbind duios. Da, e aceea perioadă din an când toată lumea e mai bună. Păcat că în ianuarie revenim la ale noastre, cu înjuratul în trafic, invidiatul celor mai bogați ca noi și ignorarea problemelor din jur.

Eu nu mă consider un om bun, dar lucrez la partea asta, și nu doar de Crăciun. Am senzația că atunci când ești prea bun cu cei din jur lumea profită cam mult de asta, și încerc să fac altceva. O faptă bună, oricât de mică ar fi ea, în fiecare zi. Poate că ajut o persoană să își găsească un job sau o colaborare dacă știu o firmă unde s-ar potrivi, poate că trimit liftul la parter după ce urc la etajul 8 și știu că cineva îl așteaptă, poate că las o mașină să se bage în coloană când văd că nimeni nu o lasă, poate că ofer niște sfaturi din experiența proprie cuiva care are nevoie.

Probabil sunt chestii minore, dar în timp se adună. Scopul nu e să fiu cel mai bun om de pe Pământ într-o perioadă anume, ci să atrag karma pozitivă. Nu trebuie să fii neapărat credincios ca să îi ajuti pe cei din jur, e suficient să crezi că lucrurile bune pe care le faci ți se întorc înapoi.

Nu e greu, o faptă bună pe zi.

Recomandă prietenilor!
  • 8
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile