fbpx

Fericiti cei cu credite?

Dupa ce am primit comentariul asta, am intrat pe blogul lui Sorin si am vazut un articol foarte bun legat de falsa promovare realizata pentru creditele imobiliare de catre banci, de toate acele spoturi si afise, in care vezi familia fericita ca tocmai s-au angajat sa pompeze rate la banci pentru 20-30 ani. Am spus mereu ca singurul lucru pentru care mi-as face un imprumut bancar ar fi o casa, desi acum nu sunt sigur nici de asta, datorita dobanzilor in continua crestere. Ei bine, articole cum sunt cele de mai jos te pot face uneori sa apreciezi statutul de chirias, asta desigur, cand ai o chirie rezonabila.

De cateva zile, in vitrinele unor banci, am vazut afise care prezinta o familie fericita, bineinteles datorita noului credit obtinut de la respective banca! Oricat de atragatoare ar fi imaginea, totusi, nu cred ca este optiunea cea mai buna!
Credeti-ma, stiu prea bine ce inseamna un credit. Poate ca o saptamana-doua, poate o luna, familia este fericita ca si-a indeplinit cele mai arzatoare dorinte cu creditul respectiv: o casa, o masina etc.! Dar, vai, dupa 6 luni / 1 an, dobanda zboara catre culmi nebanuite (in functie de suma imprumutata, poate creste chiar si cu cateva sute de euro), cursul de schimb euro-leu o ia razna, iar noi, marea majoritate suntem platiti in lei, ceea ce nu este chiar lucrul cel mai bun pentru un datornic in euro!


Continuarea

Recomandă

3 Comentarii

  1. Tu ce ai prefera? CREDIT pe 30-40 de ani iar la batranete, cel mai probabil cand o sa fii bunic, sa te bucuri de statutul de proprietar sau CHIRIE dupa care sa nu ramai cu nimic? Grea decizie… Totusi cred ca titlul cel mai potrivit ar fi fost “Mai traiti cei cu credite?”. Salutari

  2. Sa fii nebun sa crezi in acele spoturi publicitare ale bancilor care spun ca totul va fi bine si frumos daca contractezi un credit ipotecar de la ei. Vor sa te agate sa-ti dea cel mult un card de credit cu 3 salarii.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *