fbpx

Fidelizați-vă clienții

Dacă lucrați în marketing online, indiferent că e la agenție sau la client, ar trebui să vă gândiți un pic. Ce vreți, clienți care cumpără o singură dată pentru că au prins promoția, discountul, Black Friday-ul sau clienți fideli, care revin și cumpără pentru că oferiți servicii de calitate?

Și eu cred că finalul lui 2022 și începutul lui 2023 va fi interesant pe online. Multe branduri au aruncat cu discounturi ca să miște ceva în vara asta, să atingă targetul de clienți sau de vânzări, focusul este doar pe vânzările de acum, pe supraviețuire. Ce facem peste 1 an sau 3? Cui îi pasă?

Dacă aveți nevoie de clienți noi lunar, poate nu ar strica să puneți niște întrebări:

  • Vă cunoașteți clienții, profilul lor, pe unde stau pe internet, ce aplicații și platforme folosesc, ce interese au?
  • Aveți o bază de date cu telefoanele clienților care cumpără constant de la voi, și permisiunea de a le trimite sms-uri, când aveți oferte bune? E util, mai ales dacă vindeți servicii și e o firmă mică.
  • Aveți o listă cu emailurile clienților ce au comandat în ultimele 12 luni, și un newsletter lunar dedicat lor, trimis pentru a îi ține la curent cu ce ați mai făcut, cu emailuri trimise măcar o dată pe lună, nu doar de Paște și Black Friday? Foarte util, mai ales pe ecommerce.
  • Aveți un grup de Whatsapp (sau altă aplicație de mesagerie) unde puneți oferte exclusive pentru clienții premium, unde primiți feedback instant despre ofertele voastre? Interesantă abordarea, merge mai ales pe luxury, chestii premium, unde ai comunitate mică dar pasionată de brand.
  • Aveți un sistem de fidelizare clienți gândit cu cap, creat pentru a îi motiva să cumpere din nou de la voi? Merge indiferent de tipul de client și produsul vândut, oricine se bucură la o reducere.
    Aveți o legătură directă cu clienții voștri, pentru a nu sta la mila Google, Facebook sau Instagram, atunci când schimbă algoritmii? Poate fi newsletter, poate fi aplicația voastră de shopping.

Indiferent că discutăm de 1,2,3, 4, 5, 6 sau altceva, ar fi bine să nu depindeți doar de reclamele din Google, Facebook sau altă platformă, pentru a genera comenzi.

Nu aveți nimic din astea? Nasol, costurile cu promovarea online vor crește, Facebook e tot mai scump, iar Google mai întinde și el cât poate accesul la cookies, dar la un moment dat va dispare, și ne vom trezi că facem publicitate online cum făceam înainte offline – afișăm reclama pe un gard (Facebook, Instagram, site) și sperăm ca cineva să cumpere.

Nu vreți asta? Fidelizați-vă clienți, construiți canale de comunicare directă cu ei, cu acordul lor.

Recomandă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *