Prin vara cred aflasem de la Ciprian Gavriliu ca i se furase laptopul din birou. O intamplare foarte nefericita desigur, dar el credea ca va rezolva problema deoarece laptopul era Toshiba si el stia ca beneficia de garantia No matter what, care include si furtul, daunele provocate de tine laptopului etc.
Surpriza, nu beneficia de garantia aia, deoarece pentru a beneficia de ea cumparatorii trebuiau sa completeze datele personale pe 3 (da, 3) site-uri, iar Ciprian completase datele doar pe 1 site. Cel putin asa am inteles eu, si se pare ca nu sunt singurul care e de parere ca procedeul de obtinere a acestei garantii e greoi.
Nu vroiam sa fac referire neaparat la Toshiba, stiu ca au produse ok, dar exemplul cu Ciprian e cel mai recent care mi-a venit in minte. De cate ori nu ati cumparat un produs in garantie linistiti ca deh, are garantie, iar atunci cand ati avut nevoie de aceea garantie v-ati trezit ca ea vine la pachet cu multe stelute: garantii acordate pe componente care se strica exact dupa ce le expira termenul, garantii acordate de service-uri pe care nu le gaseste nici naiba, garantii unde trebuie sa suporti tu costurile de expeditie si ajungi sa platesti mai mult decat valoarea produsului…
Problema cred eu e legata de seriozitatea cu care esti tratat dupa ce ai cumparat un produs. Inainte de a il cumpara vanzatorul se poarta cu tine frumos, e numai lapte si miere, pana semnezi factura si dai banii. Dupa aceea, cand ai nevoie de ajutor, cand ai probleme sau ai nelamuriri legate de produsul achizitionat, esti plimbat dintr-o parte in alta. Serviciul de relatii cu clientii te poarta de la un operator la altul, dai zeci de telefoane la care nu iti raspunde nimeni, trimiti emailuri si sesizari care sunt ignorate, stiti povestea.
Se pare ca garantiile obisnuite nu mai functioneaza, nu mai sunt suficiente sa ne convinga ca un produs merita cumparat. Ne trebuie o garantie mai buna decat garantiile obisnuite, o garantie premium pe care sa ne putem baza 100%, o garantie „pe bune”.
Faceti cunostinta cu garantia „What the fuck”, o garantie pe care numai firmele ce isi respecta clientii cu adevarat au voie sa o mentioneze in materiale promotionale si pe ambalaje! Garantia asta ar trebui sa fie mama tuturor garantiilor, alfa si omega, plus si minus infinit, garantia de care nu ar trebui sa nu te indoiesti nici macar 1 secunda.
Deja vad dialoguri din magazine si showroom-uri:
Si e bun LCD-ul asta?
Desigur ca da, beneficiaza chiar de garantia „What the fuck”.
Aaa, are si garantia „What the fuck”?!? Atunci il cumpar, sigur e bun.Domle, daca imi iau internet si cablu de la voi sigur vine echipa tehnica daca am probleme cu semnalul?
Mai mult ca sigur, doar oferim garantia „What the fuck”.
Atunci ma abonez.
Care dintre voi si-ar mai dori sa beneficieze de garantia „What the fuck” la achizitionarea unui produs sau serviciu?
tu esti sigur ca intelegi ce inseamna WTF? cum ai putea asocia expresia asta cu un produs? poate garantia whatever the fuck ar fi mers dar nu cred ca te-ai gandit atat de departe. un sfat, azi nu mai merge sa folosesti o expresia cunoscuta ca sa scrii ceva bine, tre sa te si duca capul putin. succes
Geo stai jos, nu ai inteles nimic. Eram ironic, normal ca nu va avea nimeni o garantie cu titlul asta.
[…] This post was mentioned on Twitter by Marius Sescu, The Fuck U Award!. The Fuck U Award! said: la 15mil cat e o prastie de laptop la astia, cam ce ati dori? RT @mariussescu: Garantia “What the fuck” http://ow.ly/3rMp1 […]
În primul rând, eu nu cumpăr de la Toshiba (afară de motivul că ăştia au ideea fixă de a pune tasta \ çn stânga jos chiar şi pe US layout) şi pentru că imbecilii oferă (sau se laudă că oferă) garanţia «No Matter What».
Să mă explic. Dacă un producător chiar oferă o garanţie care acoperă PROSTIA — scăparea laptop-ului pe gresie, nesupravegherea care duce la furt, etc. etc. — înseamnă (1) că produsul ESTE pentru proşti şi (2) preţul produsului este MĂRIT (faţă de cel posibil în mod optim) din cauza COSTURILOR legate de această garanţie!
Or, îmi pare rău, eu plătesc strict produsul (cu toate marjele alocate de diverşi pe lanţul trofic), plus o parte de preţ datorată costurilor cu defectele care apar ÎN MOD STATISTIC din cauza fiabilităţii <100% a componentelor. NU AM DE GÂND SĂ PLĂTESC PROSTIA!
E si asta un punct de vedere. Totusi, nu cred ca laptopurile cu garantia asta sunt mai scumpe decat cele cu dotari similare de la alti producatori, deci nu cred ca taxeaza suplimentar prostia, ci incearca sa ofere un motiv in plus pt a cumpara laptopurile lor. Ca pentru a beneficia efectiv de garantie trebuie sa iti faci nspe conturi e alta treaba. Teoria suna bine, mai greu cu practica.
The smarts are strong with this one.
sa nu uitam reclama imbecila la Badea in emisiune cand i-a „explodat” laptopul, eu de atunci m-am convis ca nu vreau nimic de la Toshiba
Nu folosesc produsele Toshiba și nici nu cred că despre asta e vorba aici. Mi-ar plăcea în schimb ca atunci când achiziționez un produs sau un serviciu să nu simt la vânzător atitudinea ”am mai fraierit pe unu … Next!!!”. În plus, atunci când, fraierită fiind, mă întorc pentru garanție, aș vrea să nu văd ochi dați peste cap pentru faptul că îi deranjez de la pauza de cafea sau pur și simplu de la bârfa zilnică, să nu văd că sunt luată de sus pentru că ”nu am știut eu să folosesc produsul” sau să primesc din prima cel mai tranșant răspuns: ”Nu se poate!”.