Review de grătar electric – Tefal OptiGrill XL, după 9 luni de folosire

Nu sunt genul preocupat prea mult de ustensilele pentru gătit, dar anul trecut când am fost la Social Media Summer Camp am văzut o prezentare a grătarelor electrice Tefal, ba chiar am gătit la unul în cadrul unui concurs cu burgeri, mi-a plăcut mult jucăria și primul lucru făcut când m-am întors acasă a fost să comand unul.

Era la promoție atunci, în jur de 600 lei, acum îl găsiți pe Altex la 655 lei și eMag la 755 lei. Cred că eu l-am luat de la Altex, prețurile mai variază, l-am văzut și pe eMag pe la 600 lei mai demult. Mai jos vă zic care e faza cu el și de ce este ok să aveți unul, un fel de review pentru Tefal OptiGrill XL.

Avantaje

 • Plăcile sunt ușor de scos și de curățat la mașina de spălat, e mult mai simplu de curățat decât grătarele pentru aragaz sau cele electrice.
  Nu scoate fum, noi îl ținem pe balcon că acolo i-am găsit loc, dar puteți să îl țineți și în bucătărie.
 • Carnea se face repede, are gust bun, apropiat de carnea făcută la grătarul din curte. Noi l-am folosit pentru burgeri, mici, carne de porc, carne de pui, bacon, dar mai facem și alte chestii cu el, de exemplu îl folosim pentru pâine prăjită sau sandvișuri.
 • E suficient de mare pentru 4-6 persoane, de asta am luat varianta XL. Cele 9 programe presetate ajută destul de mult, dar vă puteți descurca și fără ele, pe modul manual. Dacă sunteți doar 2 persoane e suficientă versiunea normală, mai mică, cu 6 programe.
 • Gătește repede, în 30 de minute am făcut carnea pentru 8 persoane.
 • Puteți schimba ușor programele sau seta daca vreți carnea puțin făcută, medie sau bine făcută.
 • Cică merge și pentru legume, dar nu l-am cumpărat pentru asta.

Contra – chiar nu am ce să îi reproșez, atunci când l-am cumpărat a fost un impuls de moment, dar e una din cele mai utile investiții din bucătărie, îl folosim de 2-3 ori pe săptămână, mai ales acum, când stăm mai mult pe acasă – adică tot timpul. De fapt este o chestie mică pe care mi-aș fi dorit-o, să pot folosi ambele plăci simultan, pe plan orizontal, dar e mai mult un moft.

Dacă stați la bloc și vă place carnea la grătar vă recomand jucăria asta, găsiți mai multe despre el pe site-ul Tefal.

Recomandă prietenilor!
 • 46
 •  
 •  
 •  
 •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
8 Comentarii
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Andu

Cum de nu scoate fum? Ceva tehnologie? Am un grătar asemănător și scoate foarte mult fum.

Oradeanul

Fum iese cand e temperatura prea mare, ca se arde uleiul / grasimea etc.
Cu 2 placi temperatura e mai jos, se face lent si bine. Micii ies foarte zemosi, probabil printre cei mai buni pe care-i poti manca acasa.
P.S: da, detin si eu varianta mica

Oradeanul

Ma crezi ca fix acum 2 ore mi-am facut mici pe el?:))

Nina

Am achizitionat de curând optigrilul cu 6 programe .Am facut pui la gratar si senviciuri si am fost f multumită. M-am împotmolit la legume ,cred ca nu e prea explicit modul de lucru. Ma poate ajuta cineva cu niste sfaturi punctuale? Cu multumiri anticipate, N.Dumitrescu