fbpx

Review de grătar electric – Tefal OptiGrill XL, după 9 luni de folosire

Nu sunt genul preocupat prea mult de ustensilele pentru gătit, dar anul trecut când am fost la Social Media Summer Camp am văzut o prezentare a grătarelor electrice Tefal, ba chiar am gătit la unul în cadrul unui concurs cu burgeri, mi-a plăcut mult jucăria și primul lucru făcut când m-am întors acasă a fost să comand unul.

Era la promoție atunci, în jur de 600 lei, acum îl găsiți pe la 655 lei și eMag la 755 lei. Cred că eu l-am luat de la Altex, prețurile mai variază, l-am văzut și pe eMag pe la 600 lei mai demult. Mai jos vă zic care e faza cu el și de ce este ok să aveți unul, un fel de review pentru Tefal OptiGrill XL.

Avantaje

  • Plăcile sunt ușor de scos și de curățat la mașina de spălat, e mult mai simplu de curățat decât grătarele pentru aragaz sau cele electrice.
    Nu scoate fum, noi îl ținem pe balcon că acolo i-am găsit loc, dar puteți să îl țineți și în bucătărie.
  • Carnea se face repede, are gust bun, apropiat de carnea făcută la grătarul din curte. Noi l-am folosit pentru burgeri, mici, carne de porc, carne de pui, bacon, dar mai facem și alte chestii cu el, de exemplu îl folosim pentru pâine prăjită sau sandvișuri.
  • E suficient de mare pentru 4-6 persoane, de asta am luat varianta XL. Cele 9 programe presetate ajută destul de mult, dar vă puteți descurca și fără ele, pe modul manual. Dacă sunteți doar 2 persoane e suficientă versiunea normală, mai mică, cu 6 programe.
  • Gătește repede, în 30 de minute am făcut carnea pentru 8 persoane.
  • Puteți schimba ușor programele sau seta daca vreți carnea puțin făcută, medie sau bine făcută.
  • Cică merge și pentru legume, dar nu l-am cumpărat pentru asta.

Contra – chiar nu am ce să îi reproșez, atunci când l-am cumpărat a fost un impuls de moment, dar e una din cele mai utile investiții din bucătărie, îl folosim de 2-3 ori pe săptămână, mai ales acum, când stăm mai mult pe acasă – adică tot timpul. De fapt este o chestie mică pe care mi-aș fi dorit-o, să pot folosi ambele plăci simultan, pe plan orizontal, dar e mai mult un moft.

Dacă stați la bloc și vă place carnea la grătar vă recomand jucăria asta, găsiți mai multe despre el pe site-ul Tefal.

Recomandă

9 Comentarii

  1. Am achizitionat de curând optigrilul cu 6 programe .Am facut pui la gratar si senviciuri si am fost f multumită. M-am împotmolit la legume ,cred ca nu e prea explicit modul de lucru. Ma poate ajuta cineva cu niste sfaturi punctuale? Cu multumiri anticipate, N.Dumitrescu

  2. Buna seara ! Am achiziționat de curând varianta cu 6 programe , dar cam iese fum . Banuiesc ca nu trebuie sa iasă fum !? Mulțumesc !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *