Greșeala făcută de Volkswagen – au fost prea nemți

Aparent, cea mai mare greșeală făcută de ei nu este cea legată de falsificarea emisiilor de gaze, deși e gravă și asta, ci faptul că nu au contribuit suficient de mult în campaniile politicienilor din State, adică nu au făcut lobby, cum zic americanii. Deh, sunt germani, ăștia nu prea știu cum e cu unsul roțițelor din sistem ca să meargă treaba bine. Dacă era un român acolo rezolva rapid problema, vor zice mulți.

Gigantul auto american GM contribuie constant la bugetele campaniilor din ambele partide cu donații și deși au dat-o în bară de multe ori, inclusiv cu emisiile, amenzile au fost mult mai mici, și scandalurile aplanate rapid. Plus că guvernul american i-a salvat și de la faliment în 2008. Sau faptul că amenda pentru Volkswagen e de 20 de ori mai mare decât cea primită de GM când s-a dovedit că defectele de la mașinile lor au omorât 174 de oameni. Volkswagen încă nu a omorât pe nimeni cu noxele, dar să îi spânzurăm preventiv, nu?

Știți cum se zice, primul care nu a păcătuit să arunce cu piatra, nu? Nu iau apărarea Volkswagen, zic doar că se exagerează și se manipulează mult, nu credeți tot ce citiți prin presă.

Oricum, mă uitam la spotul făcut de Greenpeace prin 2011, care are parte de un nou val de aprecieri acum. Eu nu cred că vânzările VW vor fi afectate prea mult, după ce se liniștesc apele. Cât timp reușesc să ofere un consum bun pe mașinile din clasa medie lumea le va cumpăra în continuare, pentru că arată decent, au un preț acceptabil și interiorul chiar arată a mașină, nu pare de jucărie.

Chiar mă uitam pe forumuri și site-urile de anunțuri de la noi, nu se grăbește nici un proprietar de Volkswagen să își vândă mașina pentru că poluează prea mult. Ce șoc, nu?11 Comentarii

 1. M_as mira ca vw sa polueze mai mult ca o masina americana. Stiai ca in Germania nu ai voie sa stai cu masina pornita in parcare chiar daca e iarna, – grade si tu ingheti in ea? E lege, iei amenda. Americanu isi ia masina sa traverseze strada sa isi cumpere pizza.
  Sunt experiente reale traite de mine si de frati_miu.Pana la urma care comportament e environmental friendly? Care e mai orientat spre a nu polua?

 2. Citat: “Deh, sunt germani, ăștia nu prea știu cum e cu unsul roțițelor din sistem ca să meargă treaba bine”??? Chiar vorbești serios? Dar de furat in stil neaoș romănesc bag seama că știu foarte bine cu toate că ne acuza pe NOI de TOATE relele din lume!

  Citat: “Volkswagen încă nu a omorât pe nimeni cu noxele, dar să îi spânzurăm preventiv, nu?”??? Ce vrei să spui? Daca încă nu a omorăt pe nimeni e foarte bine! Tot înainte cu furtișagurile și mințit consumatorii! “E alți mai răi!”, să nu ne scandalizăm!

  Citind articolul tău vad că ai o mentalitate tipic romănească! Te doare “undeva” de mediul înconjurător” și chiar dai “sfaturi” cu ce e de făcut ca să se eludeze legile! Ai ascultat discursul Papei din Congresul American? Banuiesc că nu după cele scrise în acest articol!

  Dacă a fost numai un pamflet, ceea ce nu am văzut menționat nicăieri, retrag ce am afirmat! Dacă nu, dezaprob total cele scrise de către tine!

   

  1. Vezi ce pățești dacă citești toate prostiile de pe site-urile de știri. Cine pe cine a acuzat? Cu linkuri, nu cu Am văzut eu pe cocoon, a dat share un prieten la postarea unui văr analfabet…
   Cred că nu știi engleza. Nici o problemă, dar e păcat, linkurile puse de mine arătau tratamentul preferențial al americanilor, pe producătorii lor auto îi iartă, pe cei nemți îi ard. Sper că ai înțeles, amenzile pt VW sunt mult mai mari decât pentru producătorii care chiar au omorât oameni.

   Nu mă doare undeva de mediul înconjurător, doar că chestia asta e un pretext folosit acum pentru scandalul ăsta și șantajarea Germaniei (șantaj care probabil a eșuat), practic praful aruncat în ochi. Și nu sunt ipocrit să zic că sunt ecologist în timp ce pornesc motorul de la mașina mea de 3000 cm cubi. Dar nici o problemă, e mai bine să ne agităm asupra problemelor reale, gen islamizarea României. Și așa turma de oi nu era destul de mare.

  2. Eram ironic la partea cu islamizarea României, nu știu ce e mai trist, că sunt oameni care promovează idei stupide de genul ăsta pentru că sunt plătiți sau că sunt fraieri care chiar le cred.

   Cu refugiații nu am nimic, sunt și ei oameni care caută o viață mai bună, fix cum fugeam și noi din țară după revoluție.

 3. Toată industria auto americană suferă. Detroit este un oraş care a trăit prin industira auto şi care acum a devenit unul dintre cele mai sărace oraşe americane. Mie mi se pare că Tesla este viitorul susţinut foarte puternic de Guvern şi de instituţiile mai mult sau mai puţin secrete ale statului american. Nu sunt adeptul teoriilor conspiraţiilor, însă creşterea accelerată a lui Elon Misk, aparut de nicăieri, mă face să cred acest lucuru.
  Marius, “Nu i-au apărarea Volkswagen,” se scrie corect “nu iau…”, legat!

Știu că abia aștepti să îmi spui că nu am dreptate: