fbpx

Nu mai puneți hashtag-uri aiurea în mesajele de pe Facebook

Hai să vă zic azi una scurtă despre etichetele folosite de toate influencerițele pe rit nou în postările de pe Facebook – nu ajută la nimic, ba din contră, cu fiecare hashtag folosit aiurea pe Facebook cresc șansele ca oamenii care văd postarea să facă clic pe acele hashtag-uri, să plece și să nu mai citească mesajul tău. Nu știu ce se mai predă pe la workshop-urile de social media, dar prea multe hashtag-uri strică, dacă nu sunt folosite cum trebuie.

Ok, dacă vorbim un mesaj de pe Facebook ce are legătură cu un brand are sens să incluzi un #numebrand, dar să pui mesaje cu #bunadimineata, o #ziminunată începe cu o #cafeabuna e stupid.

Ideea folosirii unei etichete este aceea de a grupa conversațiile pe un subiect, de exemplu dacă fac o campanie online și brandul meu are o etichetă unică, gen #justdoit, are sens să o includ în campanie. În rest nu ajută cu nimic să folosesc cuvinte banale ca etichete, denotă amatorism.

Să nu uit, pe Instagram și Twitter funcționează ok căutarea pe etichete, dar pe Facebook e la furat complet și apar rezultate aiurea, mult spam, tocmai deoarece toate pipițele au impresia că e ok să pună # înainte de fiecare cuvânt.

Voi cum folosiți etichetele pe rețelele sociale?

Bonus, infografic cu istoria hashtag-ului.

Recomandă

3 Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *