Adresa: strada Barajului nr. 89, Bicaz.
E-mail: office@bicazlac.ro
Telefon: 0233.254.080, 0748.110.400
Website: www.bicazlac.ro
Localizare: hotelul este amplasat chiar pe lacul Bicaz, fiind de fapt un hotel plutitor. E foarte aproape de orasul Bicaz, facand parte din complexul turistic naval Port Bicaz.
Preturi
Practic pe malul lacului Bicaz va puteti caza in complexul de mai sus la casute de lemn (100 lei), la hotelul-restaurant Pescarus (130 lei camera matrimoniala) sau cazare in hotelul plutitor Lebada (130 lei camera matrimoniala, 180 lei apartamentul cu 2 camere). Sunt si alte cabane in zona, dar noi am mers aici pentru ca seara sunt mai multe sanse sa gasesti un loc liber.
Dotari
Ne-am cazat pana acum de doua ori in hotelul plutitor (sta pe loc, e ancorat), de fiecare data intr-un apartament cu doua camere. De retinut ca din cele doua camere din apartament una este una dotata cu un pat matrimonial urias iar cealalta camera are o canapea rabatabila pe care pot dormi doua persoane de greutate medie. In plus aveti baie cu cabina de dus in apartament, televizor si un minifrigider, iar seara e fain sa iesi la terasa de deasupra hotelului plutitor si sa admiri privelistea.
Peisajul natural din zona e foarte frumos, se poate admira lacul si barajul Bicaz. E pacat insa ca sunt foarte multi turisti care arunca gunoaie in apa sau in padurile din imprejurimi si afecteaza imaginea zonei.
Hotelul e ok ca conditii, desi ar putea fi mai bine intretinut, cel putin apartamentul in care stateam noi mai avea nevoie de cateva retusuri. Tinand cont insa ca am stat doua cupluri cu 180 lei/noapte, ca am dormit intr-un hotel plutitor si ca aerul de munte nu se compara cu cel de oras, sa spunem ca e acceptabil. Nu am incercat restauranul hotelului, dar am avut mai demult cateva experiente cu restaurantul de la Pescarus care m-au facut sa evit tochitura moldoveneasca servita acolo. Presupun ca e acelasi bucatar, deci ne-am multumit cu cazarea.
Turistii au la dispozitie si servicii de agrement naval – plimbarea cu vaporasul pe lac sau inchiriera de hidrobiciclete (care nu arata prea bine). Ce nu am inteles eu este modul lor de a face afaceri. Pe o hidrobicicleta incap patru persoane. Ei bine, costul unei ore cu hidrobicicleta era de 10 lei per persoana. Indiferent ca mergeam 4 persoane timp de 1 ora cu 1 hidrobicicleta sau 4 persoane cu 4 hidrobiciclete, trebuia sa achitam tot 40 lei, ceea ce mi s-a parut stupid. I-am lasat cu hidrobicicletele in soare, sa astepte alti fraieri. Romanii mai au de invatat multe la capitolul servicii turistice.
Concluzii:
Hotelul Lebada sau hotelul Pescarus sunt ok daca vreti sa dormiti pe malul Bicazului, dar aveti grija ce comandati la restaurant cand vine vorba de mancare. Nu uitati sa ne spuneti daca v-a placut, aveti mai jos cateva fotografii si un video cu vederea de pe terasa.
Da, frumoase poze, arata de vis. Dar cand ajungi la fata locului esti total scarbit de mizeria si infectia ce domina zona. Si nu ma refer neaparat la hotel, pentru ca nu am stat niciodata acolo, ci la intreaga zona din jurul lacului care este de-a dreptul infestata de romani si mizeria lor.
http://www.realitatea.net/video_812082_mizerie-pe-lacul-bicaz_535992.html
http://images.google.ro/images?hl=ro&client=firefox-a&rls=org.mozilla:en-US:official&hs=F30&q=mizerie%20lacul%20bicaz&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi
etc…
In fiecare an e la fel, ba nu… e din ce in ce mai rau…
tochitura cu branza de burduf iute + salata greceasca tot cu acelasi fel de branza (!!!???). portiile sunt mici, iar preturile mari
@ichirica – true, dar se stie ca romanii au toleranta la gunoaie, important e sa fie maneaua la maxim si sa moara dusmanii.
Zona e de vis dar nu va recomand sa inchiriati camere la Lebada in timpul iernii. Nu au centrala si nici calorifere electrice, incalzirea facandu-se cu instalatia de aer conditionat setata pe „cald”.
va recomand sa nu mancati la terasa lebada Bicaz mancarea e foarte proasta,lipseste igiena,felul de servire deplorabil,pericol de toxiinfectie alimentara
Noi am fost asta vara , am vrut doar sa ne plimbam cu vaporasul si sa mancam o inghetata…cu vaporasul ne-am plimbat, a fost tare frumos, inghetata nu am mancat pentru ca terasele erau inchise…vara, sambata dupa amiaza,,,in schimb am mancat binisor in Izvorul Muntelui…
Nu e deloc ca în fotografii, e mult mai nasol, camerele sunt mici şi miros a igrasie, iar mancarea e scumpă şi de rahat. Fiul meu a vomitat toată noaptea după ce am mancat la restaurant cartofi prăjiţi (care s-au dovedit a fi vechi)iar pe cei din staff-ul hotelului şi restaurantului, i-a durut în cur cand le-am spus că fiului meu i-a fost rău toată noaptea. La două zile s-au îmbolnavit cu stomacul şi cumnatul şi nepotul meu, noroc că nu am ajuns la spital, am fost la un pas de o toxiinfecţie alimentară severă.
Păcat de frumuseţea zonei, dar deservirea lasă rău de dorit, la nivelul lui 2008, nu găseai o ciorbă sau supă sub 10 lei (fără paine, smantană sau ardei iute, etc.), deci scump rău şi fiindcă nu prea mai este nimic prin zonă, profită de turiştii care trec sau se cazează pe acolo, să le bage pe gat toate vechiturile şi mancarea foarte proastă şi veche. I-am reclamat la O.P.C., mi s-a răspuns că au fost sancţionaţi, dar nu prea cred, dacă la 5 ani după ce am fost acolo, lucrurile stau la fel. Nu recomand!!!!!
[…] am stat pana acum de doua ori la hotelul plutitor Lebada. Review complet pe Optzile.ro, ca de […]
Mi-a fost drag sa calatoresc si sa mananc la restaurant ! Si asta pana am ajuns la Restaurantul plutitor Bicaz . Eram patru persoane , care am comandat ciorbe de vacuta si pastrav. Pana la onorarea comenzii am baut cate o cafea si care nu conducea (eram cu masinile) , cate o bere . Cand am degustat ciorba , doua din cele patru portii erau stricate(putin spus). Carnea era acra si am pus-o imediat in servetel. Am aratat-o la sefa de la bar , linistindu-ma ca a fost cumparata cu o zi inainte. N-am inteles cum de numai doua din cele patru erau stricate. Probabil era o strategie.(!?). Au luat toate portiile spunandu-ne sa ne alegem altceva. Am refuzat , am platit cafeaua si berea si am plecat ! Mi-a parut rau ca n-am anuntat Protectia Consumatorului si televiziunea , gandindu-ma ca ceea ce am refuzat noi a ajuns in farfuria altui client infometat si dornic de a servi masa la restaurant ! Pacat !