fbpx

Tax free

Culorile folosite pentru afis sunt probabil cea mai proasta alegere posibila, am editat putin fotografia pentru a fi vizibil mesajul, scrisul era cu un galben sters. Totusi, imi place campania pentru ca are un mesaj direct: daca ati sti ca un cersetor castiga pana la 5000 lei lunar i-ati mai da bani?

Nu uitati ca banii aia sunt neimpozabili, iar munca prestata de cersetori nu ajuta in nici un fel economia. Practic atunci cand dai bani unui cersetor incurajezi niste paraziti care traiesc din banii tai.

salariu cersetor

Recomandă

9 Comentarii

  1. Imi place ca institutii ale statului se implica in astfel de campanii.
    Nu ma intelege gresit, nu-mi plac cersetorii, ii detest (mai cu seama cand vin la cersit in Viena) si as vrea sa putem scapa cumva de ei. Dar nu cred ca lasandu-i sa moara de foame e solutia.
    Revenind, politia cumpara loganuri de 30.000 de euro din care 1.500 euro costa triunghiul, vesta reflectorizanta si trusa de prim ajutor (care sunt obligatorii) si sparge bani pe astfel de campanii, ca apoi sa se planga ca nu si-au primit salariile?!
    Nice, way to go! De asta are nevioe de Romania pe timpul crezei: de campanii sociale initiate de institutii bugetare.

  2. Si de ce are Romania nevoie? De bani in infrastructura zici tu? De comisioane pentru diversi oameni care au drept de semnatura? Pentru sanatate? Sa se cumpere aparate medicale de „n” milioane de euro care stau pe holurile spitalelor si se prafuiesc pentru ca nimeni nu stie sa le foloseasca?
    Mai degraba incurajez o astfel de campanie sociala… Macar se mai ocupa si ei de informarea opiniei publice. Sa stii ca nu foarte multi stiu/stiau cat castiga cersetorii nostri.. Poate asa se vor gandi de 2 ori inainte sa dea maruntisul primit de la Fornetti. Mai degraba le-ar da un fursec/pateu daca intradevar le este mila de ei.

  3. @Adi – pai are logica totul. Daca dai bani la cersetori nu vei mai avea destui bani sa iti platesti impozitele si taxele si politia nu isi va mai putea cumpara Loganuri din banul public.

  4. Dragos, eu ce mai pot sa-ti zic? Ca gresesti? Imi pare rau dar eu tot cred ca e mai importanta infrastructura si sanatatea decat sa stiu cat castiga un cersetor. Atata vreme cat de la Iasi la Timisoara faci de 2 ori mai mult decat de la Cluj la Viena ar trebui sa nu mai am nevoie de argumente ca interesul autoritatilor ar trebui sa fie indreptat spre alte directii.

  5. Normal ca e mai bine sa se investeasca si acolo! Insa ar trebui sa se investeasca nu sa se faca doar studii de fezabilitate si proiectele sa nu se duca la bun sfarsit!
    Ideea este ca intr-o societate normala, un tel spre care tintim si noi, astfel de campanii sunt necesare si binevenite. Ar trebui asadar sa privim macar partea plina a paharului. Macar se face ceva! Ceva este mai bine decat deloc.

  6. @Dragos – totusi, intr-o societate normala probleme ca infrastructura, sanatatea si dreptul la o existenta decenta sunt deja rezolvate, au timp sa se ocupe de campanii sociale. Noi mai avem mult de mers pana acolo, inca suntem in categoria „retards”.

  7. poate, dar ar fi bine ca atunci cand termina cu problemele de infrastructura sau din sanatate sau din orice alt domeniu important sa mai fie si niste oameni cat de cat normali in tara asta.. Nu doar neanderthal-ieni.

  8. – nu prea dau bani la cersetori. cam 2-3% din subiecti.
    – recomand dialogul cu cersetorii pentru a le analiza situatia, dar, mai ales, reactia. in caz ca totul e ok, se poate apela la servicii ale statului sau organizatii non-profit. macar pt scurt timp, un efect tot ar trebui sa aiba.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *