fbpx

HP renunţă la tabletele cu WebOS şi reticenţa la noutăţile tehnologice

Ieri HP a anunţat că nu va mai produce tablete cu sistemul de operare WebOS şi nici telefoane bazate pe acest sistem. Nu e de mirare, după ce vânzările pentru HP TouchPad au fost cu mult sub aşteptări iar clienţii returnează produsele cumpărate. Ok, HP a făcut o alegere proastă când a cumpărat Palm în speranţa că se vor putea bate cu Apple şi Google în domeniul gadgeturilor mobile, acum merg mai departe.

Nici eu nu mă aşteptam să prindă WebOS-ul. Erau prea puţine aplicaţii pentru el, prea puţine telefoane şi tablete cu acest sistem de operare, iar preţul de vânzare iniţial pentru HP Touchpad era asemănător cu cel al iPad-urilor. De ce ar fi cumpărat cineva o tabletă HP?

hp touchpad

Oare cum se simt acum acei clienţi care au cumpărat deja tablete HP când află că ele nu vor mai fi produse, când află că producătorul lor vrea deja să renunţe la ele şi la WebOS?

Când vine vorba de tehnologiile noi prudenţa e cea mai bună strategie. Nu merită să te arunci după ultimele jucării apărute pe piaţă pentru că mereu va apare altceva, iar atunci când rişti pentru că vrei să fii un early adopter s-ar putea să ai surpriza ca produsul să nu mai fie suportat de către producător la scurt timp după lansare, deoarece el nu a prins la public, cum e cazul HP.  Google a cumpărat Android în 2005 şi abia după 6 ani putem spune că sistemul de operare mobil a ajuns să aibă priză la public, fiind destul de stabil.

Eu prefer să aştept o perioadă pentru a vedea dacă o tehnologie nouă merită investiţia, în primul rând pentru că produsele abia lansate vin cu preţuri mari şi în al doilea rând pentru că durează ceva timp până când poţi să îţi dai seama cât sunt de stabile. Pentru mine nu rentează să fiu un early adopter. Ca idee, abia anul ăsta am trecut la un telefon cu Android, deşi mă încânta ideea de vreo 2 ani.

Voi cum procedaţi, cumpăraţi toate gadgeturile noi imediat ce sunt lansate?

Recomandă

Un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *