fbpx

Nu pot să zic că o fac cu tragere de inimă, cred că aveam mai mult chef în 2014, situația era și mai tristă atunci, dar cea mai bună opțiune în momentul de față e să îl votez tot pe Iohannis. A doua cea mai bună opțiune ar fi să merg să îmi anulez votul, dar nu am făcut niciodată asta. A treia opțiune nu există. Și e cam trist că s-a ajuns la manipulări despre dezbateri și necesitatea lor, hai că nu ar fi așa de rău cu Dăncilă, neamțul merită o lecție și alte prostii de genul ăsta.

Nu îl suspectez pe Iohannis de chestii penale, dacă vor apărea îmi voi face mea culpa. Da, a frecat-o de multe ori la rece în ăștia 5 ani, putea să intervină mai mult, să dea mai des declarații, să ia atitudine, să ne indice calea. Nu a făcut-o, e adevărat.

Ce știu sigur e că dacă vreau să mai fac purici prin țara asta nu aș putea să mă uit în oglindă și să îmi zic că președintele meu e Dăncilă. Sau să mă întrebe colaboratorii din alte țări dacă ea chiar e președintele României.. Știu că în spatele ei stau alții, ea e doar o marionetă, dar nu e asta ideea.

Președintele nu poate face multe lucruri, la cum e gândită constituția la noi. Dar poate da o direcție lucrurilor, poate fi vocea rațiunii, ne poate reprezenta cu demnitate pe afară, vorbind decent niște limbi străine, având intrări prin țările de care România depinde. Și știu sigur că pentru astea Iohannis e de 10 ori mai bun decât Dăncilă, și a făcut-o, deși de multe ori cu întârziere.

În rest sunt manipulări, atacuri și multă mizerie aruncată pentru a ne distrage atenția de la ce contează și ce putem avea acum garantat. Nu putem avea președintele ideal la care visăm, trebuie să alegem din ce este pe masă.

Totuși, zic că România a evoluat mult. Avem de ales între actualul președinte de etnie germană, și prima femeie ce a intrat în turul 2 la prezidențiale. Ideal era să fie și una care să se poată exprima decent, măcar în română, dar asta e. Acum 10 ani nu ne-am fi închipuit că vom ajunge aici. Poate că în 2024 vom avea alegerile alea faine la care visăm, cu candidați educați, bine pregătiți, dornici de muncă pentru țară. Dar trebuie să ne asigurăm că mergem pe drumul cel bun ca să prindem 2024 cu niște opțiuni viabile.

Tu ce ai vrea, un președinte care nu poate vorbi corect în nici o limbă, inclusiv româna, sau unul care s-a descurcat acceptabil timp de 5 ani? Am zis acceptabil, da?

Articol sponsorizat de mine.

4 Comentarii

  1. Fără analfabeți la președinție.Speram ca după coana Leana comuniștii să nu mai mai bage un asemenea specime pe gât. M-am înșelat,

  2. Evident ca Iohannis e prima si a doua si a treia optiune, etc. Cu aia(nu merita nici sa-i scriu numele) ne-am intoarce in trecut cu vreo 200 de ani cel putin

  3. Foarte buna analiza! Eu il voi vota pe Iohannis,cu sufletul deschis si inima impacata. Sper sa uitam de doamna Dancila, incepand din 24 noiembrie. Sa ramana o amintire si o pata neagra in democratia romaneasca.

Lasă un comentariu