Uite impozitul pe bacșiș, nu e impozitul pe bacșiș

Eu am zis încă de la anunțarea impozitului pe bacșiș că nu va dura mai mult de o lună până când îl vor scoate. Și nu au trecut nici măcar 2 săptămâni și gata, l-au scos.

Și nu e vorba doar de faptul că impozitul ăsta putea fi folosit pentru a face evaziune, adică băteai în casa de marcat o apă plată la 5 lei și un bacșiș de 1000 de lei care erau bani curați, plăteai doar 16% impozit pe ei. (un exemplu dus la extrem, evident). Nu e vorba nici de bonurile de bacșis de 1 leu.

Și nu e vorba nici de faptul că situația era absurdă, cu registre de bani în care chelnerii să declare dimineața câți bani au în buzunar. Un inspector ANAF putea să vină, să îi întrebe pe angajați de banii din buzunare, dar nu avea voie să îi controleze corporal. Sau de taximetriștii care nu puteau scoate bon de bacșiș, sau de băiatul de la pizza cu care trebuia să mergi la pizzerie, dacă vroiai să îi dai bacșiș, după cum sugera Teodorovici, ministrul de resort.

Cel mai trist e că statul își bate joc de mediul de afaceri, cu legi și ordonanțe adoptate pe genunchi, fără a consulta reprezentanții oamenilor de afaceri, fără a verifica dacă legile pe care le visează ei au vreo legătură cu realitatea.

Țin minte că după adoptarea ordonanței contabila noastră alerga pe la toate firmele ca să rezolve problemele, să le explice patronilor cum trebuie să procedeze. Din fericire noi nu avem casă de marcat, nu a trebuit să ne batem capul, dar mă gândesc că sunt mii de persoane care au cheltuit banii și au pierdut timp pentru a respecta legea, doar ca să afle ulterior că guvernul a fost prost.

Sincer, e o bătaie de joc la adresa mediului de afaceri ce se întâmplă cu legi adoptate și anulate aiurea, pentru că guvernanții sunt rupți complet de realitate.

Nota de plată pentru timpul și banii pierduți de către noi cine o plătește, domnilor de la guvernare? Fără bacșiș, evident.

Recomandă prietenilor!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
3 Comentarii
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Andrei

Erau mai tari pozele cu bonurile de bacsis de 0,1 lei. 🙂

Florina

Nu stiu de ce te miri ca legile sunt adoptate pe genunchi … pai de marti pana joi cum naiba sa faci fata la atatea legi? De la “uite bacsisul, nu e bacsisul” o sa ajungem la “uite legea, nu e legea” … da’ ce comentati atata? Avem lucruri mult mai importante de facut, cum ar fi pensiile speciale pt parlamentari. Alea da, merita multe sedinte, dezbateri, ca doar parlamentarii au pensii “rusinos de mici”, nu? Mama, ce i-as trimite la un “training on the job” pe parlamentari si guvernanti, sa traiasca 2-3 luni cu salariul minim pe economie! Poate… Citește tot »