fbpx

În viitor vom merge la concerte susținute de holograme

Stirea săptămânii pentru fanii hip-hop-ului a fost apariția lui Tupac Shakur pe scena festivalului Coachella alături de Snoop Dogg. Toate bune și frumoase, numai că celebrul rapper a murit în 1996, iar apariția sa la festival a fost de fapt o hologramă 3D, fapt ce a generat multe discuții și articole.

Totuși, când vine vorba de concerte hologramele interactive nu mai sunt o noutate. În Japonia Hatsune Miku e o cântăreață pop foarte cunoscută, care umple stadioane întregi la concerte.

Hatsune Miku însă nu e o persoană reală, e o cântăreață virtuală ce a apărut încă din 2007 în Japonia, aparițiile ei în concerte sunt de fapt holograme 3D, iar vocea ei este realizată pe calculator cu ajutorul unui soft, Vocaloid. Cum arată un concert de-al ei vedeți mai jos:

Din fericire încă mai avem cântăreți reali… și vii care se folosesc de hologramele 3D interactive pentru a fi prezenți la mai multe concerte din orașe diferite în același timp. În 2011 Deutsche Telekom a organizat 5 concerte de Crăciun cu Mariah Carey, în 5 orașe diferite, dar în același timp. Prezența ei în 5 locuri a fost posibilă datorită hologramelor virtuale, de fapt cei care au fost la concerte au crezut inițial că adevărata Mariah este pe scenă.

Bonus, mai jos este un clip video care explică cum funcționează de fapt tehnologia asta de proiecție a unor holograme 3D.

E clar că tehnologia evoluează foarte rapid. În ritmul ăsta, în curând vom avea concerte live în sufragerie, cu formația noastră preferată. E doar o chestiune de timp și de bani.

Recomandă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *