fbpx

Incredibil, Google își promovează tableta pe prima pagină a motorului de căutare

Cam despre asta se discută peste tot acum, cum de și-au schimbat ei filozofia de marketing și au început să afișeze reclame pe Google.com. Pagina arată astfel, pe google.ro nu e vizibilă deoarece tableta Google, Nexus 7, nu e disponibilă și la noi:

În primul rând, reclama e pentru Nexus 7, un produs Google (realizat de Asus), deci nu e că ar fi vândut spațiul de pe homepage unei alte firme, ci doar au promovat un produs propriu.

Doi la mână, nu e prima dată când afișează reclame pe homepage, au mai făcut-o și pentru Nexus one și alte gadgeturi Google. Da, e prima reclamă care iese așa de mult în evidență, până acum se limitau la propoziții de teasing plus un link, dar cred că asta arată cât de determinați sunt să facă din Nexus 7 o tabletă de succes.

Trei la mână, eu zic că era doar o chestiune de timp. Adică să fim serioși, ai cel mai vizitat motor de căutare din lume și nu vrei să îl folosești pentru a promova unul din produsele de care depinde viitorul tău ca business pe internet? Pagina Google.com e afișată de 8 miliarde de ori în fiecare zi și ei nu vor să profite de asta pentru promovarea Nexus 7? Viitorul este mobil, iar Google știe asta. Dacă reușesc să convingă cât mai mulți utilizatori să folosească produsele proprii, ce rulează cu sistemul de operare dezvoltat de ei, Google își asigură propriul viitor. Miza e mare, sunt sigur că pentru asta sunt dispuși să facă multe schimbări.

Plus că și-au schimbat mult din filozofia inițială, nu știu dacă mai este cineva care cumpără sloganul Don’t be evil, pentru care erau cunoscuți la început.

Bonus, încă ceva despre eficiența unei reclame afișate pe Google, de aici:

When you buy media, you buy it for the media’s attributes. TV has audio and video, and the closest you have to a full conversation with the audience. That is what makes it the most expensive. Daily newspapers are good for quick message adjustments (coming in and out of the market quickly). Magazines are good for targeted groups with subscriptions and so on. Billboards are good for branding because they have a high amount of impressions, however, you cannot control who sees the billboard.

I believe that Google’s homepage can be best compared to a billboard because we cannot control who see’s the message. So if this were a billboard, it would cost somewhere between $16,000,000 and $40,000,000 for the day. I know it is a wide range, but it gives you an idea.

În concluzie, Google e dispus la multe pentru a se asigura de succesul Android și al gadgeturilor pe care rulează, și cred că suntem abia la început.

Recomandă

3 Comentarii

  • Titlul e ironic, cred că trebuie să pun un semn de acum, sunt prea mulți care nu se prind la ironiile fine. Dacă vedeai articolele din ultimele zile legate de subiect, mai ales pe .com, cred că făceai mai ușor legătura.

   • Ca o mica paranteza , e un fel de sarcasm 😀 .
    Google a facut o miscare buna cu promovarea propriului produs , mie imi place nespus de mult ideea lor , si nu cred ca multa lume ar avea ceva impotriva , dar sunt 2-3 care se cred mai inteligenti si cred ca daca sunt impotriva acestei reclame vor fi si ei mai “smecherasi” .
    Go go Google :).

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *