fbpx

Cine nu își verifică emailul dimineața chiar când se trezește să arunce primul cu piatra sau să îmi trimită un email, eu recunosc că asta fac, să văd dacă este ceva urgent pe ziua respectivă. În 5 minute scanez emailurile, rețelele sociale, comentariile pe blog și după aia intru în priză, până la ora 8 copii trebuie să fie livrați la grădiniță.

Și credeam că doar eu am problema asta, primesc foarte multe emailuri și aloc destul de mult timp răspunsurilor, dar e o problemă generală, utilizatorul mediu de internet primește cam 147 de emailuri zilnic, și alocă 2 ore și jumătate pentru a le scrie și a răspunde. Partea bună e că ștergem jumătate din emailurile primite, mă încadrez și eu aici, primim prea mult spam și emailuri nesolicitate. 🙂

Dimineața între 5 și 7 cică ar fi cel mai bine să trimitem emailuri, deși eu prefer să dorm la ora aia. În realitate majoritatea trimitem emailurile în jurul orei 9, deoarece avem impresia că destinatarii emailurilor asta își doresc când ajung la birou, să vadă ce i-am scris noi.

Oricum, e clar o problemă de information overload, și chiar dacă știm să ne gestionăm bine activitățile, treaba asta cu emailurile ne papă tot mai mult timp.

Boomerang-infographic_920px

Infograficul e făcut pentru a promova Boomerang, o extensie utilă pentru Gmail ce îți permite să programezi ora la care vrei să trimiți anumite emailuri. Eu vă recomand și Bananatag, o altă extensie pentru Gmail care face și treaba asta cu programarea emailurilor, pe lângă primirea unei confirmări de citire a emailului. Și la Bananatag poți trimite/programa 5 emailuri pe zi în versiunea gratuită, deci e mai ok.

De curiozitate, voi cam câte emailuri primiți pe zi și câte emailuri NECITITE aveți acum în inbox?

V-aș zice că obiectivul meu este să termin ziua cu inbox zero, dar mă tem că mă veți spânzura, pentru că de obicei chiar reușesc.

RECOMANDĂ
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
7 comentarii. Tu ce părere ai?
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Florina Stan
28 octombrie 2015 08:12

Mail, social media, blog pana la ora 9 … btw, cu ce te energizezi? 🙂 … Sa raspund la intrebarea de pe blog: cca 100 mailuri primite zilnic (peste jumatate newsletters, un sfert spam). Inbox necitite 550 (vad pe mobil ce e important/urgent, alea nu intra aici).

Marius Sescu
28 octombrie 2015 08:46
Răspunde către  Florina Stan

Bring me lots of coffeeee. 550? Am prieteni cu 5000. ☺

Florina Stan
28 octombrie 2015 08:48
Răspunde către  Florina Stan

Am avut si eu cateva mii, dar ma deprima numarul, asa ca am inceput sa dau bice la citit, sortat, aruncat. E motivant sa faci ordine. 🙂

Florina Stan
28 octombrie 2015 08:52
Răspunde către  Florina Stan

Atunci o sa incep sa ma intreb de ce nu-mi mai scrie lumea :))))

Florina Stan
28 octombrie 2015 08:52
Răspunde către  Florina Stan

Atunci o sa incep sa ma intreb de ce nu-mi mai scrie lumea :))))

Munteanu Ionut Radu
28 octombrie 2015 08:27

Oare “subscriu” are vreo legătura cu “subscribe” :))

Marius Sescu
28 octombrie 2015 08:44
Răspunde către  Munteanu Ionut Radu

Putem testa. ☺

7
0
Lasă un comentariux
()
x