fbpx

Internet cu porția. Porții mici, mici de tot.

Hotelul unde am stat eu, Victor Kapra, Anca Bundaru și Răzvan Baciu la Social Media Snow Camp 2011, Piatra Craiului, e chiar drăguț. Camerele erau structurate interesant, pe 2 nivele, cu baie, canapea și televizor la parter și locul de dormit la etaj, curățenie impecabilă era peste tot, ba chiar aveau și saună în hotel, pe lângă pârtia de schi și parcul pentru team-building-uri. O singură chestie nu am înțeles-o la ei, treaba cu internetul gratuit pe care îl ofereau.

Teoretic, ei spuneau că ai acces la internet prin hotspot. Practic, la fiecare 15 minute erai deconectat și trebuia să te reconectezi, iar browserul era redirecționat automat către un site de astrologie, lucru care mi s-a părut cel mai enervant. De fiecare dată. Conectare, mariana.ro, deconectare după 15 minute, reconectare, iar mariana.ro etc. Dacă era 1 oră până la deconectare nu spuneam nimic, de regulă atât durează o sesiune prin free-hotspots, dar 15 minute? Nici nu apuci să pornești browserul că deja ți se taie porția de net.

Înțeleg că nu e nimeni obligat să îți dea net moca, nici măcar la hotel. După ce am văzut cum stă treaba cu internetul în alte țări nu mai vin cu pretenții, mai ales că eu am mereu stickul de internet mobil la mine și după 15 minute am trecut pe backup.

Totuși, dacă hotelul oferă un serviciu de internet gratuit, de ce nu îl fac să fie util clienților? Oare își iau bani de la mariana.ro în funcție de numărul de afișări generate?

Recomandă

Un comentariu

  1. E posibil ca internetul să fie de la free-hotspots și hotelul să nu aibă nici o legătură, adică ăia au montat routerul și turiștii stau pe net. 15 minute, dar stau.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *