Ce se întâmplă când dai internet gratuit clienților în weekend? Bați toate recordurile, evident.

Săptămâna trecută Vodafone a anunțat că va oferi acces gratuit la internet tuturor clienților săi în weekend, atât utilizatori Prepay cât și abonați, cu ocazia împlinirii unui an de la lansarea Supernet 4G.

Eram curios să văd cât de mult va prinde oferta la public, dacă tot e gratuit. Era clar că lumea va folosi mai mult internetul, dar cât de mult? Ei bine weekendul a trecut și au apărut rezultatele experienței, avem chiar și un infografic. Deloc surprinzător, traficul de internet a crescut mult, cu 40% mai mult comparativ cu weekendul anterior, practic s-au bătut toate recordurile în ce privește traficul de date în weekend:

 • Trafic cu 30% mai mare decât ziua cu cel mai mare consum istoric de date și cu 39% mai mare decât în week-end-ul cu cel mai mare trafic istoric.
 • Sâmbătă și duminică, traficul de date a fost cu 40% mai mare față de week-end-ul precedent, iar traficul de date 4G a crescut, de asemenea, semnificativ.
 • Județele din tară care au condus la consumul de trafic de date în week-end sunt Bucuresti-Ilfov, Timișoara, Brașov și Prahova.
 • Perioada de vârf pentru consumul de date a fost înregistrată sâmbătă, între 21:40 și 22:30.
 • Ora cu cei mai multi utilizatori conectați simultan a fost 20:00, sâmbătă.
 • Consumul de date din acest week-end a fost împărțit între streaming video, urmat de browsing și Social Media.

Mi se pare interesantă creșterea de trafic, și dacă rețeaua a făcut față weekendul ăsta cred că ar fi un experiment interesant pentru ei să ofere trafic gratuit în fiecare weekend pentru o perioadă, de exemplu 2 ore, între 8 și 10 seara. Clienții existenți vor fi mulțumiți, iar cei care nu prea folosesc internetul 4G vor da de gustul lui. Cât despre ce a consumat lumea pe internet, cred că Youtube și Facebook au rupt norma.

Dacă ați folosit și voi internetul gratuit de la Vodafone în weekend să îmi spuneți cum a fost.

Dacă nu l-ați folosit pentru că sunteți pe altă rețea vești bune, îl puteți testa și voi până vineri inclusiv. Indiferent de operatorul folosit, puteți merge la Vodafone și cere o cartelă Sim gratuită cu care beneficiați timp de două zile de internet gratuit și nelimitat.

Infograficul e destul de concludent:

Vodafone-Infografic Week-end Internet Nelimitat (1)

Recomandă prietenilor!
 •  
 •  
 •  
 •  
 •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
6 Comentarii
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Relansat

Vodafone e compania la care atunci cand trebuie sa renunti la abonament trebuie sa te umilesti la ei ducandu-le o cerere in scris? Cerere care nu a fost luata in considerare nici pana astazi, desi am depus-o in urma cu 2 luni in sediul de la Palas Mall Iasi.

Relansat

nu ai cu cine discuta. E abonamentul sotiei. Sau, ma rog, a fost. A fost sunata la un moment data, tot ca urmare a unei postari pe blog, si i s-a propus prelungirea contractului. Asta in conditiile in care sotia le a spus ca motivul incetarii contractului este acela ca Vodafone nu are semnal in Dumesti, Iasi. Sau e prea slab semnalul, in unele cazuri.

Acum sa astepte sa le platesc eu cele 2 luni din momentul in care am facut cererea…

Relansat

In prima faza am mers in Alexandru cel Bun, unde si stateam, ptr a solicita incheierea contractului. Ni s-a transmis ca nu se poate. Ca trebuie sa mergem la Palas pentru a depune o cerere scrisa. Lucru pe care l-am si facut. Acum asteptam de 2 luni de zile sa fie luata in considerare. In Dumesti pur si simplu nu e semnal. Nu e de la telefon. Doar telekom are. Orange si Vdf doar in anumite locuri. E de rahat si procedura asta ‘standard’ cu mersul la un sediu pentru a depune o cerere scrisa. Birocratie si lucruri menite a… Citește tot »