fbpx
Mie mi se pare fabuloasă chestia asta, apropo de statistici. Ai mari șanse să mergi prin țară și să găsești gospodării conectate la internet, dar dacă ai nevoie la baie vei fi poftit undeva în spatele curții. Apropo de eterna și fascinanta Românie. 72,4% dintre gospodării au acces la internet, dar în mediul rural 6 din 10 gospodării nu au toaletă în locuință. Priorități, priorități…

De la INS, despre internetul în România:

În anul 2018, aproape trei sferturi dintre gospodăriile din România (72,4%) au acces la reţeaua de internet de acasă, 62,9% dintre acestea fiind localizate în mediul urban. Tipurile de conexiune folosite la accesarea internetului de acasă sunt, în proporţie de 82,1%, conexiunile broadband fixe (conexiunile de bandă largă fixe), urmate la mare distanţă de conexiunile broadband mobile (57,3%) şi de conexiunile narrowband (12,5%).

Ce spune INS despre gospodăriile de la noi:

În anul 2017, ponderea gospodăriilor dotate cu baie/duş a fost de 71,4%, iar a celor cu grup sanitar de 69,8%.
În mediul rural, de exemplu, circa șase din zece gospodării nu au toaletă în interiorul locuinței în timp ce în mediul urban doar 6% se află în această situație.

Ce spune EuroStat despre gospodăriile din România:

29,7% din populație are WC-ul în fundul curții. Acum doi ani, 32,6% din gospodăriile din România aveau WC cu apă în casă, iar anul trecut procentul a scăzut cu doar 2,9%.

RECOMANDĂ
 •  
 •  
 •  
 •  
 •   
 •  

3 Comentarii

 1. Pai e o oportunitate de afaceri.
  Ar trebui instalata o retea de WC-uri.
  Asa numita canalizare. Apoi ceri abonament pe ea.
  Dar din moment ce alternativa e tot in fundul curtii probabil va fi o rata de adoptie mica.
  Si investitia mare. Deci trebuie cumva sa o legi direct la internet si ai rezolvat problema.
  Sau doar cu abonamentul de net 😀

 2. Daca suntem invitati in spatele curtii pentru a merge la toaleta, poate avem semnal 4G si putem sa stam linistiti pe tron.

Lasă un comentariu