fbpx

Interviu cu detectorul….pe bune???


Asa….sa elaboram subiectul.Sunt inscris si la niste studii.Ajung pe acolo eu si, la unul din obiecte, care e despre ETICA, apropo, am aflat o chestie pe care o stiam de mai demult, dar nu ii dadusem importanta.Buuunnn..si acum chestia.
La filiala din Romania, si doar la cea din Romania a unei binecunoscute firme, Din Braven(modifica i cu e), interviurile sunt luate cu detectorul de minciuni. Adica tu, cetateanul XYZ, afli ca se fac interviuri la aceasta firma.Treci prin interviuri bla bla.Si surpriza…esti potrivit profilului.

Buun, te gandesti, m-am scos , firma mare, perspective, etc. Si zici, gata apare si contractul, nuu?
STOP. Nu apare contractul, apare detectorul de minciuni. Si ti se zice:Vrei la noi?Treci la aparat!


Intrebarea care se pune este?Cati dintre noi am accepta sa facem testul? Eu unul sigur nu. Si nu pentru ca m-as teme de intrebari incomode sau de rezultate, dar pentru ca simt ca este vorba despre o lipsa de respect fata de persoana mea, plus ca, dupa aceea, nu stiu cat de motivat as fi sa mai lucrez in o companie care s-a indoit de mine de de la inceput.
E ceva de genul: vinovat pana la proba contrarie!

Din ce am inteles eu, oricum, majoritatea celor care merg la interviuri, cand afla de faza cu detectorul, renunta.De ce oare?……hmm, cred ca e simplu!
Sa nu mai zic de clasicele faze cu demisia semnata odata cu angajarea etc, care se practica in multe firme cica.

In alta ordine de idei, oare care e viitorul? Interviu sub hipnoza? Detectivi care sa ne rascoleasca trecutul, poate poate apare ceva compromitator? Stiu, suna cam utopic, dar in ritmul actual….
Cat de departe vor merge firmele, pentru a-si analiza angajatii?
Ramane de vazut!!!

Recomandă

Un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *