fbpx

Cel mai lung job pe care l-am avut e cel de blogger

Știu, să fii blogger nu e un job, e o pasiune, mai ales acum, când brandurile bagă bani cu predilecție în Instagram și vloggeri, dar să zicem că dacă jobul presupune să faci zilnic același lucru, pentru care primești și niște bani, atunci putem băga și bloggingul în oala asta. De prin 2007 scriu pe blog aproape zilnic, fac și bani de pe urma blogului (colaborări directe, marketing afiliat, adsense, clienți veniți de aici la Advertica), deci pot zice că am un job de 11 ani, nu?

Un mic rant despre blogging și influenceri acum.

Faza e că în ultimii ani mulți se apucau de blogging strict pentru că sperau să facă bani din reclame, ori asta nu prea se mai întâmplă direct acum, brandurile preferă să bage bani în influenceri de pe Facebook, Instagram, vloggeri, care generează niște reacții rapide. Agențiile au simțit asta, că se dorește feedback rapid, nu degeaba au apărut și agenții dedicate de comunicare prin influenceri. Totuși, presimt că în 1-2 ani se așează și treaba asta, și după ce oamenii vor începe să se uite la rezultatele vânzărilor versus bugetul de promovare influencerii nu vor mai fi așa de frecventabili, oricum deja discuțiile se mută spre microinfluenceri.

Revenind la blog, unul din avantajele comunicării pe bloguri este faptul că articolele rămân mereu indexate, eu de exemplu am și acum comentarii/întrebări la campanii derulate de branduri în urmă cu 4-5 ani, și evident că răspund oamenilor. Întrebați un influencer dacă l-a mai căutat cineva în legătură cu campania Coca-Cola din 2014 toamna, să vedem ce zice…

Să revenim. În curând fac 11 ani de când scriu pe blog. Dacă aș analiza strict veniturile generate din blog probabil că nu mi-ar da cu +, dar când mă uit la legăturile stabilite în urma bloggingului, la oamenii pe care i-am cunoscut, la clienții pe care i-am convins mult mai ușor să lucreze cu noi la agenție deoarece mă știau de pe net atunci bloggingul a generat un ROI de 1000%.

Legătura la voi acum, care e cea mai lungă activitate pe care ați făcut-o constant cu plăcere și pentru care sunteți plătiți?

Recomandă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *