fbpx

Ce activități au românii pe internet în 2018

Contrar mentalității generale, care spune că lumea folosește internetul doar pentru a sta pe Facebook, a descărca filme sau a se juca online, românii mai au și activități culte pe internet. Caută informații pe Google, urmează cursuri online, trimit emailuri, citesc știri, din astea. Totuși, nu pot să nu remarc cât de mult s-au schimbat obiceiurile românilor în ultimii 9 ani, când vine vorba de internet. Prin 2009 rețelele sociale erau pe ultimul loc în topul activităților, acum Facebook e pe buzele tuturor.

Am râs când am citit că atunci primul loc în top era ocupat de căutarea de informaţii pe Google (62%), al doilea loc de citirea şi trimiterea de e-mailuri (58%) și al treilea lor era lecturarea de ştiri şi articole (55%). Citirea blogurilor sau frecatul mentei pe rețelele sociale erau considerate chiar activități de nișă, doar 13% acordau o importanţă mare blogurilor şi 6% accesau reţelele sociale. Putem spune că ne informam mai mult direct de la sursă atunci?

Bine ați venit în 2018, când media timpului petrecut pe Facebook zilnic trece lejer peste o oră, toți avem internetul după noi în buzunar, iar copiii nu mai visează să devină fotbaliști sau cântăreți, ci vloggeri, atunci când nu speră să se îmbogățească dând lovitura la jocurile de noroc gen 888 casino pe www.cazinouri.info. Cum s-au schimbat vremurile în doar câțiva ani…

Am căutat studii despre timpul petrecut de români online în 2017 și activitățile preferate, dar ultimele informații ok sunt din cercetarea făcută de Ancom în 2015, și se referă la internetul fix:

  • 90% dintre utilizatorii de internet fix din România folosesc internetul de acasă pentru a căuta informații, a citi știri și pentru a fi la curent cu diverse evenimente
  • 77% dintre aceștia îl folosesc pentru a accesa rețele de socializare
  • 75% dintre respondenți comunicând cu familia sau prietenii prin mesageria instant, iar 71% dintre aceștia prin schimbul de e-mailuri
  • 61% dintre respondenți urmăresc online programe TV, clipuri video sau filme
  • 52% dintre cei chestionați accesează internetul fix de acasă pentru a juca jocuri online.
  • puțini români folosesc de acasă internetul fix pentru a face cumpărături online (39%)
  • 22% fac tranzacții bancare sau plătesc facturi prin Internet Banking (22%)

Vestea bună e că avem aceleași activități ca și americanii, deși ei fac mai multe plăți online. La începutul lui 2017 situația în State era asta:

Dacă e să mă analizez pe mine și ce fac pe internet de obcei probabil aș remarca faptul că citesc mai mult ca restul și fac mai multe plăți online, în afară de întreținere nu am mai plătit o factură la ghișeu de câțiva ani.

La voi cum arată topul activităților pe internet?

Recomandă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *