fbpx

Transferwise, probabil cea mai simplă și ieftină aplicație pentru transferul de bani

Aseară trebuia să trimit niște bani în exterior și mi-am reamintit de Transferwise, o aplicație pe care am folosit-o cu succes în trecut pentru a trimite/primi bani din diverse țări, pentru că are printre cele mai mici comisioane și e foarte ușor de utilizat, de exemplu pentru 160 de euro trimiși eu am plătit 11,5 lei în plus la comision, adică 754 lei, minciună pe lângă comisionul bancar. Am mai găsit niște alternative online pentru tranferul ieftin al banilor, dar nu sunt la fel de simple.

În urma unui sondaj făcut pe Facebook mi-au confirmat mai mulți că e ok Transferwise. În trecut a durat 1, maxim 2 zile până ajungeau banii în contul bancar al destinatarului, aseară am trimis banii și văd că au ajuns deja la destinatar.

Ei promit că au comisioane de transfer de 8 ori mai mici. Nu o fi chiar așa, la MoneyGram și Western Union îmi cereau în jur de 55-60 lei pentru aceeași sumă, față de 11 lei, dar tot sunt de vreo 5 ori mai ieftini la transferul banilor.

Și am căutat și alternative pentru a trimite banii, că nu sunt îndoctrinat. Revolut pare interesant, promit zero comisioane pentru transfer între vreo 25 de monezi diferite, dar nu e doar pentru transfer de bani, Revolut e un fel de bancă virtuală ce funcționează printr-o aplicație pe telefon, poți cumpăra și Bitcoins cu aplicația asta mai nou, dar am citit niște recenzii care spuneau că transferul de bani poate dura și o săptămână, și uneori au probleme cu retragerea banilor de pe cardul emis de ei. E de urmărit, dar nu aș sări pe ei încă…

Mi s-a mai recomandat și TransferGo, care pare ok, dar tot erau mai scumpi un pic la comision, pentru 160 de euro ei cereau 763,50 lei, deci cu aproape 10 lei mai mult ca TransferWise, probabil diferă cursul valutar folosit. Cum trimisesem deja prin TW, am preferat să trimit tot cu ei.

Concluzia e că până acum tot TransferWise e cel mai ok pentru a trimite banii ieftin sau a îi primi din alte țări, iar dacă vă faceți cont prin linkul ăsta voi primiți un transfer de până la 500 de lire cu comisioane zero, și s-ar putea să primesc și eu ceva dacă trimiteți sume mari.

Știți alte aplicații ok pentru a trimite/primi bani?

Recomandă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *