Nivelul de inteligență al românilor pe internet

Azi dimineață pe la 7.30 mă sună un număr necunoscut. Am răspuns, că oricum eram pe drum ducând fetele la școală. O tipă voia să o ajut să își recupereze contul de Facebook, ea crezând că a sunat la serviciul de asistență Facebook. O întreb de unde are numărul, fiind un număr privat, îmi spune că de pe Internet. O întreb mai exact de pe ce site, că nu e prima dată când ajung la mine cereri de genul ăsta, îmi spune că nu știe, ea doar a căutat contact Facebook și a sunat, că așa funcționează internetul, cauți numere de telefon și suni de nebun, nu te uiți pe cine suni, la ce oră. Și cam ăsta e nivelul de inteligență al multora dintre români.

E adevărat, am un articol pe tema suportului de la Facebook, dar acolo explic fix asta, Facebook nu oferă asistență telefonică decât pentru business-uri, în rest ai secțiunea de Help, trebuie să citești. Și explic tocmai că eu NU ofer asistență, nu lucrez la Facebook, doar le arăt oamenilor unde să trimită sesizări despre problemele lor. Nu am numărul de telefon pus pe blog, deci e un mister cum au ajuns oamenii să mă sune. Nu mai zic de mesaje direct pe Facebook de genul Vreau să recuperez/Mi-am uitat parola, deja astea sunt la ordinea zilei, le blochez instant.

Faza e alta, mă gândesc că dacă ieșim un pic din bula noastră ne putem da seama cât de scăzut e nivelul de inteligență al majorității oamenilor ce au acces la internet.

Și nu că mă cred eu cel mai deștept, dar totuși, încerc să citesc, să mă informez, să mă educ când nu știu ceva.

În schimb mulți dintre noi se comportă ca niște maimuțe, doar instinctul primar în acțiune, nu fac nici o conexiune. Vor doar să mănânce, să se relaxeze și să nu își bată capul prea tare cu problemele vieții. De asta comunismul era bun pentru mulți, că îi scutea de gândit, îți dădea tătucul Ceaușescu casă, masă, educație, și chiar dacă nu știai să faci nimic tot nu mureai de foame, se găsea un rost și pentru tine…

Și după aceea ne întrebăm de ce avem acum PSD pe val, nivel de trai scăzut, încrederea în religie la cote mari și noi o ducem tot mai prost de la o zi la alta. Chiar nu vedeți legătura între lipsa de cultură, educație și cât de bine o duce un popor?

Recomandă prietenilor!14
Comentezi și tu ceva?

avatar
  Abonează-te  
newest oldest most voted
Notify of
Otto Vintila
Vizitator

Alo domnu’ stim noi ca lucrezi la Feisbuc si nu vrei sa ne spui :))))

Marius Sescu
Vizitator

Da, eu și Mark avem o relație foarte apropiată. 🙂

Adriana Vieriu
Vizitator

Sa vezi cand suna pe fix la Arena sa schimbe o bluza sau o pereche de papuci. Abia dupa 4 intrebari, te prinzi ca vrea la magazinul X. El cauta pe Google nr mall-ului, nu nr magazinului respectiv. Deci…

Marius Sescu
Vizitator

Lasă, știu eu că nu vreți să schimbați. 🙂

Georgiana Ciolacu
Vizitator

Si ai ajutat fata ?!

Marius Sescu
Vizitator

Nu aveam cum, nu lucrez la Facebook.

Georgiana Ciolacu
Vizitator

Ce om…

Marius Sescu
Vizitator

Daa…

Bogdan Mihai Alupoaie
Vizitator

Aceasi problema o am si eu, de multe ori lumea ma suna sa faca rezervari desi.. e greu pentru unii sa-si dea seama de diferente…

Bogdan Mihai Alupoaie
Vizitator

Multa lume apasa contact si la numarul ala suna, in loc sa observe ca fix in pagina cu restaurantul sau localul respectiv exista un numar de telefon.

Marius Sescu
Vizitator

A, nu mai zic de rezervări pe Optzile, aș putea să deschid restaurant.

Bogdan Mihai Alupoaie
Vizitator

Marius Sescu Crede-ma ca eu cel putin te inteleg perfect!

unblogcolorat
Vizitator

Chiar ma intrebam cum a ajuns la numarul tau de telefon :))