fbpx

Dacă tot mă întreba lumea cum se pot câștiga bani din clipurile urcate pe Youtube, și dacă tot am un canal de Youtube care prinde praful, poate vreți să știți că de pe 20 februarie vor fi tot mai puțini cei care câștigă bani direct din asta, Youtube a crescut limitele pentru Youtube Partner: trebuie să ai minim 1000 de abonați la canalul tău și cel puțin 4000 de ore urmărite în ultimul an, obiective care nu sunt chiar așa de ușor de atins.

Practic dacă erai înscris în programul lor de monetizare pentru clipuri și aveai reclame pe canalul tău nu vei mai putea afișa reclame decât atunci când treci de 1000 de abonați și ai minim 240.000 de minute urmărite pe clipuri în ultimul an. Scazi sub limitele astea? Zbori din program și intri din nou când le atingi.

Pentru cei care vor să se înscrie acum în program trebuie întâi să ajungă la cifrele de mai sus. Oricum, pe România banii se făceau destul de greu, din ce am văzut la vloggerii cunoscuți îți trebuiau cam un milion de vizualizări la clipuri pentru a face 300-400 de dolari din afișarea reclamelor, se plătește prost chiar și pentru reclame video la noi.

Asta e una din explicațiile pentru care la noi vloggerii câștigă mai ales din colaborările cu branduri, dar și motivul pentru care vloggerii români încep să creeze conținut/canale noi în engleză, unde reclamele sunt plătite mult mai bine.

Youtube spune că a impus limitele pentru a proteja comunitatea, a limita spamul, a afișa reclame mai adecvate, eu cred că fac de fapt puțină curățenie în casă și îi descurajează pe cei care urcau conținut slab.

Ce înseamnă asta pentru Youtuberi? Nu cred că schimbă prea mult regulile, nu își făcea nimeni canal la noi în speranța că se va îmbogăți din reclamele afișate direct de Youtube, toți visează la parteneriate cu branduri celebre.

Păreri, opinii?

9 Comentarii

 1. Da,doar ca pe piata internationala e foarte greu sa patrunzi.
  Marius, poate scrii si despre cum se castiga bani din traficul de pe site,tot prin adsense,acolo se castiga bine daca ai trafic,ce fel de site-uri sunt eligibile,ma refer la platformele gratuite gen wordpress,google sites si multe altele.A! Am vazut odata pe un forum,cineva intreba daca poate sa-si faca gratuit un site pe o astfel de platforma,omul voia un fel de magazin online cu produse traditionale alimentare caci el e la inceput si nu e dispus sa dea 500-600 euro unei firme specializate,nu ma pricep,dar acolo sigur iti trebuie niste oameni profesionisti,care stiu cum sta treaba,adica,ma gandesc eu,ca nu in orice domeniu este potrivita o astfel de platforma,iar tu fiind in domeniu,ai sfaturi mai pertinente.

  • Platformele gratuite au limitări, nu poți afișa ce reclame vrei tu, sunt ok doar dacă vrei să testezi apele. Despre monetizarea unui blog am scris, e cam vechi articolul, dar încă valabil, cu mențiunea că acum se discută mai mult despre influencerii care fac bani din colaborări cu branduri, iar marketingul afiliat e mult mai eficient. Pe primul loc e conținutul, când ai articole bune și cititori apar și banii. https://mariussescu.ro/am-un-blog-de-ceva-timp-cum-fac-bani-din-blogging/

  • Pe .ro la 2000 de vizualizări pe zi faci maxim 2 dolari în funcție de cât de multe reclame afișezi, nu aș zice că e extraordinar de mult.

  • Ultima și gata, la 500 de euro va primi un magazin online în care va mai băga încă câteva mii. Dacă se zgârcește fix la ce e mai important nu va vinde prea mult.

 2. Pingback: How do you make money on YouTube and become a professional vlogger - Hack Your Everything

 3. Pingback: How do you make money on YouTube and become a professional vlogger – Article Reviews from around the Internet

 4. Se câștigă mai ușor bani din reclame cu ajutorul canalului de YouTube decât cu ajutorul celor afișate pe o pagină web din simplu motiv că este mai ușor de viralizat un conținut bun pe YouTube decât cel de pe un blog/site care nu-i destul promovat.

  Unde mai pui că un site are și niște limitări tehnice, pe care canalul de YouTube nu prea le are

Lasă un comentariu