fbpx

Sper să ne mai conducă PSD încă 3 ani

Nu înțeleg de ce se tot ia lumea de PSD, nu se vede că o ducem mai bine ca acum 1 an? Salariile au crescut, taxele au scăzut, UE ne menționează tot mai des, investitorii străini sunt uimiți de creșterea economică de la noi, românii pleacă tot mai des pe afară, antreprenorii români se extind în alte țări… Sunt sigur că dacă PSD conduce țara până în 2020, când sunt următoarele alegeri parlamentare, România va fi pe primul loc în Europa. Uitați-vă un pic pe promisiunile electorale din 2016, trecute chiar la ei pe site, o mulțime din ele sunt îndeplinite.

În realitate salariile au crescut în lei cu sume infime, dar în euro sunt mai mici, deci putere de cumpărare din părți.

Taxele au scăzut pentru cei săraci și cei mai bogați, dar au crescut enorm fix pentru clasa de mijloc, nu vi se pare ciudat că cei care câștigă peste 12 salarii minime pe economie din alte surse de venit (peste 22.800 lei pe an) au de achitat brusc CAS 25% și CASS 10% din banii ăștia, deși au plătit deja impozitele pentru ei, chiar dacă sunt deja angajați și plătesc sănătate și pensii pe salarii, chiar dacă asta e dublă impozitare?

UE ne menționează tot mai des, dar ne bat obrazul cât de nesimțiți suntem, că autoritățile terfelesc legile după bunul lor plac, în ritmul ăsta peste vreo 2 ani s-ar putea să ne uităm la statele civilizate iar de după gard.

Investitorii străini sunt uimiți de ce se întâmplă la noi, dar la modul negativ, că ei sunt din ăia cu planuri de afaceri pe 5 ani, iar la noi guvernul pune taxe noi peste noapte, retroactiv, și crește salariul la privat din pix, de parcă ar da ei banii. Noi avem creștere economică pe hârtie, că buzunarul românului mediu e tot mai gol.

Iar antreprenorii români se extind prin alte țări, dar nu de plăcere, ci de nevoie, știu o mulțime de oameni care caută activ alternative pentru a își muta firma în altă țară, unde legislația nu se schimbă lunar.

Ok, am terminat cu ironiile, dar titlul rămâne valabil, eu chiar sper să nu plece PSD de la guvernare prea repede, altfel vom uita mizeriile lor, cum spune și Alex. Momentan nu avem nici o opoziție puternică, că PNL e o glumă tristă și USR plus Cioloș nu știu ce vor de la viață, dar nu e asta principala problemă. Dacă vine acum alt guvern oricum va avea de plătit toate oalele sparte, creșterile de salarii făcute aiurea și economia pusă pe butuci, iar în 2-3 ani lumea va uita și va vota din nou cu 2 mâini PSD, salvatorii națiunii.

Rezumatul articolului e fix ce spuneam pe Facebook acum 2 zile: Am înțeles că avem din nou premier, la fel de slab sau poate chiar mai slab decât ultimii 2, din cele 7 luni de când PSD schimbă priemierii mai des ca șosetele.
Ce voiam să zic, că eu nu prea le am cu strategia politică dar văd că lumea se ia de Iohannis.
Eu chiar nu vreau să plece PSD de la guvernare acum, nu vreau alt guvern. Îmi doresc să stea ăștia de la PSD la guvernare până când o să ne distrugă așa de nasol încât să nu uităm prea curând cât de incompentenți sunt, cât de greu e să găsească oameni capabili să facă ceva și pentru țară.
Doar așa vom vedea o schimbare reală, după ce ne învățăm toți lecția, altfel orice guvern ar veni acum va avea de dus greul, după ce s-au spart banii aiurea. Și nici nu avem cu cine momentan, pe bune. E nevoie de 2-3 ani pentru o alternativă decentă.

Lăsați-i să fure tot, să ne distrugă țara, să își facă combinațiile, să pună toate secretarele în posturi de conducere. S-ar putea ca în 2-3 ani mulți dintre noi să nu mai fim pe meleagurile astea, s-ar putea ca în perioada următoare să facem foamea la modul grav, să avem inflație galopantă, emigrare mai rău ca Siria (de fapt cred că avem deja), dar momentan nu văd altă soluție.

Lăsați PSD să guverneze, și nu mai mergeți pe fentă, problema nu e președintele, la cum i-au tăiat parlamentarii și guvernul din atribuții Iohannis e acum maxim un tip ce poate zâmbi frumos și motiva niște oameni să protesteze. Nu el e vinovatul pentru dezastrul din țară, pentru declarația 600, pentru creșterile de prețuri, taxe, cursul euro, scăderea nivelului de trai. Nu mai puneți botul la prostii.

Și data viitoare când sunt alegeri parlamentare și locale să mergeți să votați, astea sunt mai importante decât alegerile prezidențiale, deși lumea crede contrariul.

P.S: pentru cei 2-3 oameni decenți și raționali din PSD care zic că realitatea nu este cum am scris mai sus: dacă aveți puțină bun simț plecați de acolo, s-ar putea să nu vă doriți să fiți de partea greșită a istoriei.

Recomandă

5 Comentarii

 1. Inițial m-am speriat ca te-ai îmbarcat in corabia acestor nenorociți.
  Eram cu cursorul pe butonul de dezabonare dar am considerat ca totuși trebuie sa vad măcar pe sărite despre ce se vorbește.
  Teoretic ai dreptate dar dragnea (îmi asum gramatica) este atât de pervers si pasiv încât ne putem aștepta si la alegeri in care psd sa aibă 99%. Știți despre ce vorbesc.
  Părerea mea este ca aceste ființe fără caracter uman trebuie eliminate prin orice mijloace indiferent dacă sunt democratice sau legale.
  Știu, sunt radical dar ei…vedeți vreo unda de democrație sub dictatura lor?
  Sa auzim de bine!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *