fbpx

Cum puteți scăpa de cenzura de pe Facebook

Văd tot mai des prieteni și oameni cunoscuți din online care se plâng că se trezesc cu conturile de Facebook blocate pentru cuvinte sau imagini considerate de rețea indecente sau politically incorrect, și partea stupidă e că uneori mesajele astea sunt de acum câțiva ani, deci e clar că cei suspendați au „fani” ce caută toate postările din urmă pentru a îi bloca. Și soluția pentru a scăpa de cenzura de pe Facebook e foarte simplă. Dacă aveți contul blocat aplicați asta sau asta, dar dacă vreți să NU mai fiți blocați niciodată soluția mea vă va da pe spate.

Faceți-vă un blog pe domeniu propriu

Ok, înainte să mă înjurați că sunt Captain Obvious să vă explic raționamentul. Facebook și restul rețelelor sociale sunt bune pentru a genera trafic, a porni discuții, a lega niște relații, dar trebuie să joci după regulile lor, ce se schimbă mereu, și sunt tot mai drastice. Trebuie să ai grijă ce vorbești, ce poze pui, cu cine te cerți, mai nou trebuie să vorbești fără înjurături, că repede se atacă cineva și te raportează, iar softurile lor blochează automat tot, și de verificat cine are dreptate poate dura mult și bine.

Dacă vrei libertate aproape deplină de exprimare e clar că ai nevoie de un colțișor al tău de internet unde să îți poți publica gândurile, fără grija că mâine un grup de postaci te ia la ochi și bagă Report.

Buun, de ce să nu îți faci blog pe WordPress.com sau Blogger.com sau Medium sau altă platformă care îți oferă tot ce ai nevoie pentru a scrie, fără bătăi de cap? Din același motiv ca mai sus, și ei au niște reguli de urmat, și te poți trezi cu blogul suspendat dacă primesc câteva reclamații legate de blogul tău găzduite în ograda altora.

Soluția cea mai bună e să îți cumperi un domeniu cu plata anuală (.com, .ro, .net, .info, depinde ce vrei) și un hosting decent pe care să instalezi WordPress. Domeniul e cam 10 euro pe an, un hosting ok începe de pe la 25 de euro pe an, crește până la 50-100 euro pe an, în funcție de trafic. Dacă ai pe cineva care să te ajute și cu setarea inițială WordPress, o temă decentă și niște module, te-ai scos.

Ce câștigi? Colțul tău de internet unde poți spune tot ce gândești, fără a fi cenzurat, cu condiția să respecți totuși legile țării pe unde te afli. După aceea poți să promovezi articolele tale de pe blog și pe Facebook și alte platforme, cât timp ai grijă să nu incluzi în mesajele postate cuvinte suspecte. Cam greu să te mai blocheze astfel.

Știu că pare exagerat, dar asta e singura soluție ok pentru a evita cenzura. Presimțeam că se va ajunge aici, și uite că am ajuns.

Recomandă

2 Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *