fbpx

Schimbări pe paginile de Facebook – Like-ul a murit, trăiască Follow

Facebook a recunoscut oficial ceea ce proprietarii de pagini știau de mult timp, că numărul de like-uri strânse de o pagină a devenit irelevant, oricum fanii nu văd mesajele paginilor în newsfeed-ul personal. Ieri au anunțat că vor reduce importanța numărului de like-uri de pe pagini și se vor axa pe urmăritori, deci vor evidenția butonul de follow peste tot, cu accent pe numărul de urmăritori, nu fani. Like-ul a murit, trăiască Follow.

Pe de o parte era logic că vor face asta, like-urile deveniseră deja irelevante, deci trebuiau să găsească alt indicator pentru pagini, ca să alerge social media managerii după ceva, să aibă ce raporta.

De cealaltă parte am senzația că Facebook face eforturi pentru a enerva toți utilizatorii, atât business cât și persoane fizice, astfel încât să îi alunge de pe platformă.

Multe schimbări dese și fără sens uneori, secțiuni din aplicație ce dau erori sau redirecționează aiurea, design groaznic pe desktop, cenzură stupidă, lipsa de suport la probleme, AI ce blochează aiurea conturi, pagini și conturi de reclame. Să mai adaug? În continuare mă felicit pentru faptul că de-a lungul timpului am pus ideile importante aici, pe blog, nu pe o platformă ce nu îmi aparține și care a ajuns să îngreuneze accesul la public, în loc să îl ușureze.

Sunt mai multe schimbări anunțate, pe lângă faptul că vom putea da follow paginilor direct din comentarii sau din recomandări. Comutare mai rapidă între contul personal și paginile gestionate, newsfeed dedicat pentru pagini, că scăzuse prea mult interacțiunea în rețea, mai multe opțiuni pentru administratorii și editorii paginilor.

Schimbările astea nu vor fi vizibile imediat, vor dura luni de zile până ajung pe toate paginile, dar senzația mea este că mizeria devine tot mai mare, interfața mai confuză, și în loc să facă curățenie Facebook doar bagă gunoiul sub preș.

Alte păreri?

Recomandă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *