Cum recunoști un loc de muncă prost după anunțul de angajare

Din când în când mă mai uit pe anunțurile de angajare de pe site-urile de joburi, așa, de amuzament. Și înțeleg că încă e greu, foamea e mare, dar când văd niște anunțuri de angajare jalnice cu sute de aplicanți mă apucă groaza. Poate că unii sunt naivi și nu pot citi printre rânduri, poate că sunt disperați să lucreze, dar când vezi pe lista de specificații că trebuie să faci de toate, de la cafea până la contabilitate, iar plata e modestă, nu îți pui niște semne de întrebare?

Anunțuri de angajare de evitat:

Anunțurile de angajare cu angajator confidențial – în 99,99% din cazuri de vorba de un MLM sau o altă escrocherie, ceva gen agent comercial de teren unde te vor trimite să prostești oamenii să cumpere produse proaste la prețuri triple, cu promisiunea că primești 40% comision din vânzări. După 2-3 luni vei renunța, timp în care ți-ai cheltuit banii tăi și ai pierdut timpul aiurea. Să ne gândim un pic, de ce o firmă decentă, care se respectă, și-ar ascunde numele dintr-un anunț de recrutare?

Anunțurile de angajare valabile pentru toate orașele, în care nu se specifică nimic despre studii. Exceptând cazurile joburilor în care vei lucra remote, online, care pot fi ok, anunțurile astea sunt similare celor de la punctul anterior, MLM-uri sau escrocherii. Cine ar angaja oamenii de peste tot, atât în București cât și în Caracal?

Anunțurile de angajare în care la specificații e trecut că trebuie să faci de toate. Ok, ei zic că au nevoie de un assistant manager sau un om de vânzări, dar trebuie să știi și puțină contabilitate, și ceva marketing, să mai faci și un afiș prin Corel, ba chiar să mergi și pe teren din când în când, să cari cutii, și programul e așa, mai flexibil. Să fim serioși, o firmă decentă are posturile bine delimitate, cu sarcini clare, de regulă firmele unde ți se cere să faci de toate nu oferă nici salarii prea mari. Sau poate e startup. 🙂

Anunțurile de angare ce conțin termeni de genul Rezistent la stres. Eu din asta înțeleg că vei avea de a face cu un șef nervos, colegi dificili și program de lucru prelungit. Tu?

Anunturile de angajare care sunt de fapt internship-uri neplătite. Nu am nici o problemă cu internship-urile plătite, dar când vezi că trebuie să lucrezi 3 luni pe moca, ți se cer și cunoștințe de specialitate și după aceea POATE vei fi angajat, ar trebui să simți că e ceva suspect la mijloc, unele firme au nevoie de roboței care să muncească gratis.

Anunțurile de angajare pentru domnișoare ambițioase. Masaj erotic sau amanta șefului, logic.

Anunțurile de angajare fără salariu fix, doar cu comision din vânzări. Ori e MLM, ori e un produs necunoscut de public, pe care te vei chinui să îl vinzi. Oricum ar fi, oricât de mare e comisionul, orice job decent trebuie să aibă și un salariu de start.

Voi ce alte anunțuri de angajare evitați?

Recomandă prietenilor!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
2 Comentarii
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Emil Alexe

Din diverse motive, expuse partial si in acest articol, pe la inceputul lunii mi-am mutat un pic posteriorul vreo 2000 si ceva de Km mai spre vest, in Anglia. Tepe sau oameni prosti gasesti peste tot, asta nu tine de tara, e pur si simplu caracteristic rasei umane sa fie proasta si sa dea tepe, desi procentajul e cel care variaza destul de mult de la tara la tara. Cu toate astea, din prima secunda traita aici, diferenta e clar vizibila: am trait sa vad angajator care trimite mailuri si suna de mai multe ori, pe timpul si banii lui,… Citește tot »