fbpx

Kindle mai ieftin, dar cu reclame

Amazon a anuntat lansarea noului Kidle pe 3 mai. Nimic ciudat până aici, doar că noul cititor de ebook-uri vine cu o ofertă ce va genera multe discuţii: poate fi achiziţionat cu 25 de dolari mai ieftin (114 în loc de 134) dar la acest preţ vine cu oferte speciale şi scrensaveruri inserate atât în screensaverul ce îţi apare pe Kindle atunci când nu citeşti cărţile electronice cât şi pe homepage-ul jucăriei.

Kindle cu reclame

Cu alte cuvinte plăteşti mai puţin, dar trebuie să te uiţi la reclamele noastre.

Din ce am citit eu, patru tipuri de reclame vor fi tot mai des folosite în ebook-urile viitorului, oferind autorilor posibilitatea de a vinde cărţile electronice la un preţ mai mic: ebook-uri sponsorizate de diverse branduri, reclame video sau multimedia inserate la începutul cărţii dar şi linkurile către produse inserate în cărţile electronice.

Tipuri de reclame in ebook-uri

Sponsorships. Already with the new Kindle, some companies, according to the Wall Street Journal, are exploring sponsorships to give readers free digital books.

Rich Media Displays. Marketers are also looking at inserting video or graphic ads that appear at the beginning of an e-book or along the borders of a digital page, the Journal also said.

Product Placement Links. Richard Curtis, a New York literary agent and digital book publisher, told the Journal that expects to see product placement in digital books, such as a link in a novel to a product being advertised.

Movie Promotions. Fandango already experimented with this model, offering movie-goers for the film Gulliver’s Travelers a copy of classic in e-book form. When the e-book was downloaded from online bookseller Wowio’s web site it was embedded with Fandango’s promotions.
De aici

Întrebarea care rămâne este dacă cititorilor de ebook-uri li se va oferi pe viitor şi posibilitatea de a cumpăra ebook-urile în varianta fără reclame, adfree, chiar dacă preţul va fi mai mare.

Voi aţi accepta reclame într-un ebook dacă asta ar reduce preţul pe care trebuie să îl plătiţi?

Recomandă

3 Comentarii

  1. Avand in vedere ca e un produs cu viata destul de lunga de utilizare, mai bine ma screm un pic pentru aia 25$ si stiu ca n-o sa am reclame pe el. Daca pretul se injumatatea, cel putin, atunci mai discutam…

  2. Cei care isi vor lua un Kindle cu reclame nu-l vor folosi cu siguranta. Cineva care da pretul normal ca sa fie linistit si sa se bucure de lectura (doar de asta a cumparat kindle si nu ipad) ala il va folosi si va avea o experienta placuta si astfel il vor recomanda mai departe.

    Eu am luat deja unul dar daca ar trebui sa fac un cadou nu cred ca as vrea sa am reclame pe el…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *