fbpx

Despre viitorul tabletelor și Kruger&Matz Eagle 975, o tabletă cu 3G

Am primit tableta asta în teste, Kruger&Matz Eagle 975. După ce m-am jucat cu ea vreo săptămână mi-am format câteva idei atât despre ea, cât și despre viitorul tabletelor. Pe scurt tabletele cu ecran de 7 inchi cred că sunt pe cale de dispariție, tot mai mulți preferând smartphone-urile cu ecran mare. În schimb tabletele de peste 9 inchi au viitor, mai ales dacă sunt combinate cu tastaturi externe prin Bluetooth.

Despre Kruger&Matz Eagle 975 mai întâi. E 849 de lei la magazinele de la noi, cu 2 ani garanție, o găsiți pe Cel.ro. Evomag.ro sau Dc-shop.ro. Kruger și Matz e un brand polonez similar cu brandurile de la noi de tablete ieftine, tableta e produsă în China și arată bine, e finisată mai atent decât modelele împachetate de brandurile românești aș zice. Brandul polonez există din 2010, găsiți aici un interviu detaliat din 2014 cu fondatorul, atunci au intrat și pe piața românească.

Tableta vine cu ecran de 9,7 inchi la o rezoluție de 2048×1536 pixeli, procesor cu 4 nuclee la 1,33 Ghz, 2 GB memorie RAM,16 GB memorie internă, modem 3G intern și ceva foarte util, o baterie de 8000 mAh care ar trebui să ducă lejer câteva zile, de obicei tabletele de 10 inchi au baterii de 6000 mAh. În cutie găsiți tableta, încărcătorul, un cablu USB și un adaptor USB, util pentru stick-uri sau modemuri externe.

Camera din față e de 2 MP, cea din spate de 5 MP. Nu mă văd făcând prea curând poze cu tableta, dar e bine să știi că ai posibilitatea asta, iar camera frontală funcționează ok pentru apelurile video. În plus, slotul pentru cartelă 3G te ajută dacă vrei să o iei cu tine pe drumuri și să nu depinzi de internetul wireless sau cel de pe telefon.

Per ansamblu e o tabletă bună, cât timp am testat-o nu am avut nici o problemă cu ea, se mișcă foarte repede datorită celor 2 GB memorie RAM, care zic eu că e minimul acceptabil dacă vrei o tabletă decentă în 2015. Dacă o combinați cu o tastatură pe bluetooth poate fi înlocuitorul laptopului când mergeți în concediu, dacă aveți nevoie de laptop doar pentru a compune emailuri, a vă uita la clipuri video, a citi știrile sau a modifica niște documente. Și copii o pot folosi și ei cu ușurință, deși în cazul ăsta recomand o husă rezistentă.

Singurul dezavantaj este că vine cu Android 4.4, și nu am văzut nici posibilitatea de upgrade la Android 5 în meniu. E ok și 4.4, dar dacă vreți ultima versiune a sistemului de operare Android s-ar putea să fiți dezamăgiți. Un video review în continuare.

Despre viitorul tabletelor: Am folosit tablete de diverse dimensiuni în ultimii ani, dar de când am trecut la telefoane cu ecran de 5,5 inchi am senzația că tabletele încep să intre într-un con de umbră. Ele sunt în continuare utile, dar cu niște condiții.

Tabletele de 7 inchi sunt utile doar dacă considerați că telefonul este strict pentru vorbit, și aveți nevoie de o tabletă pentru rețele sociale, emailuri, jocuri, ebooks, deschis documente, video. Dacă aveți telefoane cu ecran de peste 5,5 inchi deja tableta nu are prea multe avantaje, m-am trezit adesea stând pe telefon, deși tableta era deschisă lângă mine.

Tabletele cu ecran peste 9 inchi sunt utile, pentru că diferenta de ecran este vizibilă față de smartphoneși te ajută să vezi mai bine un film, să te joci sau să editezi documente când ești pe drumuri și nu poți sau nu vrei să cari laptopul cu tine. În combinație cu o tastatură externă pot fi un înlocuitor al laptopului, pentru activitățile de bază.

Cam ăsta cred eu că e viitorul tabletelor. Kruger&Matz Eagle 975 e o tabletă ok, dacă pentru voi nu contează brandul merită luată în considerare, dacă vreți o tabletă cu ecran mare și conexiune 3G. În banii ăștia nu am găsit nimic mai ieftin cu aceleași specificații, nici printre tabletele vândute de brandurile românești, cam toate trec de 900 lei.

Dacă aveți întrebări le aștept în comentarii.

Am primit tableta asta în teste, Kruger&Matz Eagle 975. După ce m-am jucat cu ea vreo săptămână mi-am format câteva idei…

Posted by Marius Sescu on Monday, December 14, 2015

Recomandă

3 Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *