La cât timp trebuie să îți schimbi tema pe blog?

Săptămâna trecută am reușit în final să schimb tema pe blog, după vreo 3 ani de zile în care am folosit aceeași temă, mai exact un skin pentru Thesis. Culmea e că nu voiam o temă cu aspect complet schimbat, practic îmi doream tot ceva pe structura clasică: header, conținut, sidebar și footer. Vroiam o temă mai puțin încărcată, cu niște culori mai deschise, unde accentul să cadă pe conținut.

Noua temă e cu responsive layout, în HTML5, deci blogul poate fi accesat ușor de pe orice fel de dispozitiv fără a instala pluginuri suplimentare, are culori deschise, se încarcă repede și e mai ușor de modificat, prin Thesis îmi prindeam uneori urechile când vroiam să schimb ceva. Eu sunt mulțumit de ea, sper că și voi, dacă intrați direct pe blog.

Cât despre intervalul de timp la care trebuie schimbată tema unui blog, EU cred că un blogger preocupat de blogul lui trebuie să își schimbe/modifice tema atunci când apar tehnologii sau tendințe noi pe care trebuie să le încorporeze. Cam la 2-3 ani apar suficiente schimbări în designul și programarea web, deci pe undeva pe aici ar trebui modificată și tema blogului.

Voi la cât timp credeți că trebuie schimbată tema blogului? Bonus, un articol din 2009, ce nu trebuie să conțină o temă de problogger.


Recomandă prietenilor!18
Comentezi și tu ceva?

avatar
  Abonează-te  
newest oldest most voted
Notify of
girmacearazvan
Member

Poate ca ar trebui imbunatatita, nu neaparat schimbata.

Dar daca e de schimbat, cam la 3 ani cred ca e ok.

Tu ti-ai ales o tema foarte buna, asemanatoare cu cealalta, deci schimbarea e bine venita, fara sa deranjeze.

ioan t.
Vizitator

O data pe an e suficient. Sau poate chiar mai rar. Slava Domnului ca am scapat de aceasta manie. Tin minte cum in urma cu cateva luni le schimbam ca pe sosete…

motolady
Vizitator

Daca te pricepi, nu mai bine iti faci tu aceeasi tema, doar ca in alt cod? In felul asta iti pastrezi continuitatea si esti si in rand cu lumea.

Anda
Vizitator

eu am schimbat-o dupa un an,parca si asta pentru ca intre timp mai invatasem niste lucruri. Inainte era foarte inchisa, pe negru, si textul se putea citi mai greu. Am vrut sa adopt culori mai deschise si textul sa fie negru pe fundal alb, nu invers, caci astfel se parcurge mult mai usor. Am scos si multe widgeturi total inutile. Si am renuntat la structura pe 3 coloane si am ramas tot pe 2, ca tine, cea din stanga (dedicata articolului) fiind mai generoasa. In general, nu cred ca exista un anume interval cand trebuie sa schimbi tema. Atunci cand… Citește tot »

anda_elena
Member

Fara sa te superi, pe mine m-a intristat schimbarea temei… Poate pentru ca nu imi place foarte mult… sau eram mai atasata de cealalta?!
Sunt fana albastru, ca si tine, dar albastrul asta… vorba reclamei – imi scoate ochii…
Cu toate astea, voi reveni mereu aici, cu drag!

LetsGO
Vizitator

cred ca varianta precedenta erea mult mai placuta ochilor

Eugen
Vizitator

Dacă nu ai dezactiva reply-urile, că așa a zis Zoso, poate s-ar înțelege ceva din conversația de mai sus. :))

Bucur
Vizitator

imi place mai mult asta decat cealalta,e mai simpla si de efect zic eu.Personal vreau sa strang bani sa imi iau o tema de pe teamforest la 37 de dolari pe care am pus ochii…

Dan
Vizitator

o tema mai putin incarcata e mai interesanta si detaliile sunt mai vizibile

Lucian Mustaţă
Vizitator

Am avut o perioadă când jonglam des şi cu temele şi cu domeniile. Cu primele mă jucam pentru că nu găseam ceva ce să mă mulţumească. De când am luat http://www.cititoruldecarti.ro (9 luni) am pus o temă şi o voi păstra până voi strânge suficienţi bani pentru a lua una premium ce îndeplineşte toate cerinţele pe care le am (am găsit una la vreo 65 de dolari). Pe http://lucian.cititoruldecarti.ro am găsit una free, axată pe conţinut şi responsive (se cerea, după cum ai spus şi în articol) pe care nu plănuiesc să o schimb. Ce-i drept, pe ăsta din urmă… Citește tot »

Daniel
Vizitator

Eu imi schimb tema cand am acumulat suficiente cunostinte pentru a introduce ceva nou si radical. O data la 2 – 3 ani cred ca e ok daca nu esti web designer.

Coffee
Vizitator

Poti sa imi spui te rog ce tema este aceasta pe care o folosesti acum? E excelenta.