fbpx

La cine apelezi când ți se strică blogul?

Majoritatea bloggerilor nu sunt oameni tehnici, să se uite prin cod sau prin editorul vizual din WordPress când li se strică blogul. Din ce am remarcat eu, cam toți bloggerii știu pe cineva mai descurcăreț când vine vorba de probleme cu blogul, au un om la care să apeleze când sunt în încurcătură.

eroare WordPress

Am avut timp să mă gândesc la toate astea ieri, când de dimineață blogul a început să facă figuri. După ce am testat o temă pe blog widgeturile nu se mai încărcau, cititorii primeau erori când vroiau să posteze comentarii, iar în interfața de administrare totul era pe dos. Practic orice mișcare pe care o făceam nu avea nici un efect. Am primit emailuri, mesaje pe Twitter, Facebook, telefoane. Fanii nu puteau să citească blogul preferat. 🙂 Trebuia să fac ceva!

Nu pot să zic că sunt complet pe lângă subiect, știu să modific o linie de cod, să verific dacă un plugin afectează funcționarea blogului, să editez o temă. Totuși, situația mă depășea, era prea complicată, așa că am apelat la Răzvan. Din nou. Dacă nu l-aș cunoaște de câțiva ani ar trebui probabil să îi fac cinste cu câteva vagoane de bere până acum sau să îmi umplu sidebar-ul cu linkuri de mulțumire.

Din fericire ne cunoaștem de mult timp, știu că e super profesionist când vine vorba de reparat bloguri și ieri a avut timp să mă ajute. Nu știu cum să vă zic, dar omul ăsta a stat câteva ore ca să descopere cauza problemelor. Am dezactivat pluginuri, am schimbat tema, am reinstalat WordPress-ul fără să găsim cauza. În final s-a apucat să verifice manual toate posibilitățile ca să descopere că era o eroare de pe server legată de Ajax, cu alte cuvinte nu mi se încărca nimic pe blog deoarece era limitată memoria. Dacă nu era el probabil și acum mă uitam la blog și nu știam ce se întâmplă.

Un email la Webfactor a rezolvat problema, dar încă o dată vă zic, dacă aveți nevoie de ajutor cu reparatul blogului căutați-l pe Răzvan, faza cu reparatul blogurilor pentru bere, linkuri sau un simplu mulțumesc e pe bune.

Voi la cine apelați când vi se strică blogul?

Recomandă

2 Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *