fbpx

Lansarea iPhone 5 la Cosmote în imagini

Recunosc, lansarea iPhone 5 la Cosmote de aseară a fost primul eveniment de genul ăsta la care am mers. Nu știam la ce să mă aștept, în afară de mulțimea de fani și utilizatori care vor sta la coadă pentru a vedea, testa și cumpăra noul iPhone. Din punctul de vedere al unui om de marketing merită analizat fenomenul, cum reușește iPhone să aducă atâția oameni dispuși să stea la coadă, chiar și în ploaie, frig, pentru a vedea/cumpăra gadgetul. Nu știu alte device-uri cu efectul ăsta asupra oamenilor, vorba lui Vlad Petreanu.

Prețurile pentru iPhone 5 erau deja anunțate pe site-ul Cosmote, de la 999 lei pentru abonamentul Smart XXL, cu 500 minute naționale, 3000 minute în rețea, 2,5 Gb trafic și multe sms-uri, mms-uri și minute Romtelecom. Mă gândeam înainte de lansare că nu știu prea mulți care au nevoie de un abonament cu așa de multe opțiuni, eu folosesc 100 de minute naționale, 600 în rețea și maxim 300 mb lunar , dar aseară am văzut vreo 4 oameni care și-au făcut abonamentul ăsta, deci cerere există. Oricum, pentru un smartphone, indiferent de model, ai nevoie de trafic de date, altfel e doar o jucărie frumoasă. Epoca în care foloseam telefoanele mobile doar pentru apeluri a trecut, cel puțin pentru mine.

Am ajuns în magazinul Cosmote de pe Magheru printre primii, pe la 20:00, deși pe hashtagul #iCosmote era deja agitație. În magazin lucrurile erau destul de liniștite:

Totuși, afară se formase deja coada. Puncte bonus pentru Cosmote, a distribuit ceai și cafea fierbinte celor care așteptau:

Bloggerii s-au apucat de testat și fotografiat noul iPhone:

Pe la 9 a început evenimentul, cu Smiley ca prezentator, care pe lângă crearea atmosferei, pozele cu fanii și glumite a avut timp să testeze și noul model Apple:

Când s-au deschis ușile magazinului acesta s-a umplut instant. Ziarul Financiar spune că au fost sute de persoane aseară la lansare, eu pot doar să zic că s-au vândut câteva zeci de iPhone-uri cât am stat eu acolo, preț de vreo 3-4 ore.  Unul dintre primii clienți, poate chiar primul:

Aris Karousos, directorul de retail al Cosmote şi Germanos, a vorbit vreo 5 minute despre importanța iPhone 5 pentru Cosmote, previziunile de vânzări (câteva mii de bucăți până la sfârșitul anului), dar și despre apetitul românilor pentru telefonia mobilă.

Mulțimea din magazin:

Am testat și eu telefonul. Pe lângă specificații și funcționalități care sunt prezentate detaliat pe site-ul Apple, ca feeling mi s-a părut mai ușor de manevrat decât modelul anterior, mai rapid. Am încercat să îl blochez deschizând și închizând rapid aplicații, emailuri, jocuri, camera foto, filmând, navigând pe internet. Nu am reușit, se mișcă foarte bine, unul din avantajele principale ale faptului că Apple controlează tot sistemul, hardware plus software.

Jumătate din prietenii posesori de smartphone-uri au iPhone, modele mai noi sau mai vechi. Presimt că mulți vor face upgrade, mai devreme sau mai târziu.

Galeria foto completă – lansare iPhone 5 la Cosmote:

Update – Răzvan a realizat și un clip video

Au mai scris despre lansare: Corina, Alex, Oltea, Robert, Vlad.

La final o întrebare pentru fanii iPhone? Cum vi se pare noul model? Sunt curios de opinii personale, recenzii online găsim destule.

Recomandă

2 Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *