fbpx

Little Texas Iași – o bucățică din America, în inima Moldovei

Trebuia să ajung la Little Texas în Iași de ceva timp, primisem o invitație de la ei pe care vroiam să o onorez. Lucrurile s-au aranjat în așa fel încât am ajuns fix în preajma zilei de 4 iulie și am avut ocazia să petrec weekendul festiv de ziua Americii în cadrul complexului, cu muzică live, mâncare americană delicioasă și multe zâmbete.

Cei mai mulți asociază Little Texas cu restaurantul din cadrul complexului, dar de fapt aici ai parte de servicii de 4 stele atât la restaurant, pe terasa de vară super relaxantă și plină de verdeață, în cadrul hotelului american, la locul de joacă special amenajat în stil western pentru copii cât și în cadrul sălilor de conferință dedicate companiilor.

Inițial tindeam să cred că Little Texas se adresează mai ales oamenilor de afaceri, dar pe parcursul celor 3 zile petrecute aici am ajuns la concluzia că poate fi o destinație bună și pentru familiile cu copii care ajung câteva zile în Iași, datorită locului de joacă de unde cu greu îi scoți pe cei mici. Fetele noastre au stat în locul de joacă în fiecare zi cel puțin câteva ore, era primul loc unde mergeau dimineața și cu greu le duceam seara la culcare de aici.

În plus dacă ești o persoană mereu conectată ca mine vei fi plăcut surprinsă de internetul wireless gratuit, și am avut semnal bun peste tot. Complexul e situat, într-o zonă liniștită, rezidențială, aproape de Ciric, pe drumul spre aeroport.

Hotelul Little Texas

Camerele sunt foarte mari, dotate cu tot ce îți trebuie, de la uscător de păr, halat de baie, șlapi de unică folosință și mini trusă de cusut pentru urgențe până la televizor lcd, mini bar, aer condiționat și paturi imense, king size, cu saltele care te adorm instant. Mi-a plăcut și terasa camerei, perfectă pentru a bea un vin roșu seara, în timp ce admiri Iașul. Sunt mai multe tipuri de camere, amenajate cu bun gust în stil american autentic. O mare parte din mobilierul din camere, dar şi cel din exterior, este realizat în atelierele proprii ale complexului, ce contribuie la impresia generală.

O notă aparte o face baia, mare și ea, dotată cu tot ce îți trebuie pentru îngrijirea personală. E primul hotel de 4 stele unde baia chiar respectă normele, și am stat în câteva, atât la noi cât și afară. Majoritatea au băi îngrămădite, aici te lăfăi în ea.

Recepționerii au fost foarte ok, i-am mai bătut la cap cu diverse cerințe – ba aveam nevoie de o linguriță pentru cerealele copilului, ba îmi trebuia un plasture pentru copil, ba copilul se plimba singur cu liftul. Mereu găsești pe cineva la recepție, am verificat și la 6 dimineața și la 11 noaptea.

Dacă vreți puteți comanda micul dejun în cameră, noi am preferat să îl luăm pe terasă în timp ce ne bucuram de liniștea dimineții iar fetele se jucau în spațiul de joacă. Hotelul oferă și servicii de spălătorie, iar parcarea interioară păzită oferă suficiente locuri pentru clienți.

Prețurile încep de la 260 de lei pentru o noapte de cazare, cu un mic dejun bogat inclus. M-am chinuit mult să găsesc în hotel ceva care să nu îmi placă. Cu greu am găsit sâmbătă noaptea, când am remarcat că ușa de la baie scârțâia puțin și trebuia să umblu cu grijă pentru a nu îi trezi pe copii. Dar s-a rezolvat a doua zi, după ce am anunțat la recepție.

Tips: camerele de deasupra restaurantului au semnalul wireless mai puternic și sunt mai intime, cele din hotel au vederea de pe balcon mai faină, mai ales seara se vede tot Iașul luminat.

Restaurantul și terasa Little Texas

Foarte primitoare amândouă, iar vara terasa e pur și simplu superbă, cu apa care curge în fundal și umbra copacilor. Din ce am văzut eu este apreciată și de clienți, în fiecare seară cât am stat acolo terasa era plină, deși are 120 de locuri. Pe 4 iulie am prins și un concert live cu trupa Wanted, cu multe coveruri după melodii americane, iar dacă vrei să te bucuri de iarba verde poți cere un coș de picnic pentru toată familia, pentru clipe de relaxare în grădina complexului, cum am făcut noi pe 5 și 6 iulie.

Meniul e în stil texan, cu fripturi bine făcute, cartofi, nachos, onion rings, plăcinte de mere, hamburgeri, cheese cake, waffles cu sirop de arțar, mă rog, ați înțeles ideea.

Am văzut lumea bună din Iași acolo. Vin mulți oameni de afaceri, mulți străini, dar și familiile cu copii, datorită locului de joacă. Atmosfera e deosebită.

Orientativ, o omletă e în jur de 15 lei, un hamburger tot pe acolo, cafeaua 8 lei, un fel de mâncare principal în jur de 25-30 de lei, iar berea pleacă de la 7 lei. Au și o limonadă foarte bună, plus vinuri de colecție, atât de import cât și românești.

Tips: neapărat să încercați waffles cu sirop de arțar, limonada, coastele de porc în sos și înghețata. Mie mi-au plăcut mult și hamburgerii. Pentru clienții VIP există aproape de terasă și un separeu mai retras, perfect pentru cinele de afaceri.

Sălile de conferință

Sunt 3 săli de conferință dotate cu tot ce e necesar pentru business networking, inclusiv internet wireless și aer condiționat. În lucru este încă o sală de 200 de persoane, care probabil va fi gata până în toamnă. Sălile de conferință au capacitate între 10 și 50 de persoane.

Mie mi-a plăcut sala de conferințe Alamo, suficient de mare pentru o conferință cu 50 de persoane, care are și o terasă proprie.

Locul de joaca  – Little Texas Kids Village

Little Texas Kids Village cred că este atracția verii pentru familiile cu copii. Sunt amenajate mai multe camere cu tematică western, tobogane și diverse joculețe. Mi-a plăcut că au o animatoare specială care are grijă de cei mici în timp ce tu stai la terasă cu o băutură rece în față sau te delectezi cu delicatesurile americane în restaurant. Bonus, poți vedea ce fac copii la locul de joacă direct de pe terasă.

Aici se organizează des petreceri, ateliere, se pot sărbători onomastici diferite de cele clasice. Pe Diana cu greu am scos-o din locul de joacă când am plecat. Mai multe detalii și noutăți despre petreceri, ateliere și activitățile organizate pentru cei mici găsiți pe Facebook.com/LittleTexas.KidsVillage.

Personalul

Inițial aveam senzația că angajații se poartă foarte frumos cu noi pentru că suntem un fel de invitați speciali. După aceea am urmărit cu atenție cum sunt tratați ceilalți clienți, atât în hotel cât și la restaurant sau pe terasă. Angajații zâmbesc mereu, sunt politicoși, am văzut că știu bine engleza și cred că regula de bază este să nu spună NU clientului, în nici o circumstanță, că tot scriam eu mai demult despre problema cu angajații din industria hotelieră. Pentru orice solicitare de-a noastră pe parcursul celor 3 zile cât am stat la Little Texas s-au găsit soluții, iar dacă chiar nu se putea ni se ofereau alternative.

 Concluzii

Recomand Little Texas dacă ajungeți în Iași cu afaceri și vreți o locație perfectă pentru a vă relaxa, departe de agitația orașului, dar și pentru conferințe, workshop-uri sau team building-uri. În cazul în care călătoriți cu cei mici aveți încă un avantaj prin spațiul de joacă pentru copii.

Pentru ieșeni locația e perfectă pentru relaxare la terasă sau mese festive la restaurant, iar dacă vreți să organizați o petrecere pentru copii Little Texas Kids Village oferă astfel de servicii, cât am stat noi acolo au fost 3 petreceri cu animatori, meniuri speciale pentru copii și jocuri dedicate.

Puteți să luați legătura cu cei de la Little Texas direct pe pagina de Facebook, unde sunt foarte activi, iar dacă vreți o experiență mai convingătoare decât pozele mele aveți la dispoziție turul virtual al complexului.

Ultima dată când am fost eu aici a fost în urmă cu 9 ani, și de atunci lucrurile s-au schimbat enorm de mult, sunt foarte multe îmbunătățiri  și facilități noi introduse (terasa, spațiul de joacă, camerele reamenajate, liftul).

Am auzit persoane care mi-au spus că Little Texas nu mai e ce a fost și …au dreptate. Acum e mult mai bine. 🙂

little-texas-iasi-didi

Recomandă

2 Comentarii

  1. Arata grozav toate: camera de hotel, mancarea, locurile de relaxare, iar preturile sunt destul de OK pentru asa conditii. De retinut daca ajung prin Iasi 🙂

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *