fbpx

Repede, să ne apucăm de livestreaming

Gata, a apărut un nou trend în social media, livestreamingul. Care între noi fie vorba, nu e chiar nou, prin 2008 Qik te lăsa să faci streaming video de pe telefonul mobil, dar a murit repede pentru că tehnologia nu era suficient de avansată.

Ei bine, lumea zice că acum e momentul. Consumăm mult conținut video, avem smartphone-uri puternice, internetul 4G zbârnâie, deci să transmitem video live de pe telefon, consumatorii de internet asta își doresc, nu?

Meerkat a generat mult buzz, deși în mod artificial. Twitter a lansat Periscope, o jucărie care face același lucru, dar puțin mai bine, te lasă să vezi streamingul timp de o zi după ce a fost filmat. Iar dacă nu ești fan iPhone, există Stream.io, care face același lucru, streaming video de pe telefon, dar merge și pe Android.

Și totuși, care e faza cu streamingul video? E util pentru promovarea unui brand sau promovarea personală?

Eu zic că depinde. Dacă ești vlogger, blogger de travel sau te ocupi de crearea de conținut video și ai ceva experiență în domeniu aplicațiile astea de streaming video s-ar putea să fie utile, poți transmite lucruri interesante. mai ales dacă călătorești și ai ce să le arăți oamenilor.

Dacă ești brand poți folosi aplicațiile de streaming video pentru a ajunge rapid la consumatorii tăi. Streaming video de la conferințe, lansări de produse, demo-uri ale unor produse. teasing-uri înainte de lansare, sesiuni de întrebări și răspunsuri.

O să rupă chestia asta cu livestreamingul? Eu nu cred. Poate fi o completare utilă a aplicațiilor folosite pentru promovarea online, dar numai dacă ai chestii interesante de spus și de arătat oamenilor. În 6 luni se vor mai calma apele. Just my 2 cents.

Tu ce zici, va prinde?

Am trimis articolul ăsta abonaților la newsletter, în weekend. Nu știu de ce, dar m-am trezit cu vreo 6 dezabonări, deși de obicei mai câștigam 1-2 abonați, De asta l-am pus și pe blog, să văd dacă prinde mai bine aici. 🙂

Recomandă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.