fbpx

În 2015 când scriam de FoodPanda, ei abia intraseră în București și câteva orașe mari, acum văd că au ajuns să fie ok și în orașele mici, gen Bacău. Dacă ați deschis internetul mai târziu aflați că sunt o mulțime de servicii din astea. Instalezi aplicația și ei îți aduc mâncare de la diverse restaurante, care în mod normal nu oferă livrare la domiciliu, contra unui comision modic, pe lângă prețul preparatelor din restaurant. În Bacău șe mișcă bine FoodPanda și Takeaway, în București mai este și Caserola, Uber Eats, Glovo, și sigur sunt și altele.

Noi am folosit mai mult FoodPanda, că oricum nu sunt decât două variante în Bacău, plus că FoodPanda are mai multe restaurante disponibile în listă, au și pizza, și românesc, chinezesc, fastfood, și oferă inclusiv livrare de la Pizza Hut, McDonald’s sau Mesopotamia.

Au și o promoție în perioada asta, oferă 15 lei la prima comandă pentru clienții noi ce își instalează aplicația.

O altă chestie mișto pe care am văzut-o în aplicație este că sunt restaurante ce oferă prețuri speciale, cu 50% reducere pentru comenzile făcute prin aplicație, de exemplu erau restaurante de unde puteai comanda ciorbă cu 6 lei, față de 12 lei cât era dacă mergeai la ei.

Știu, vouă vă plac doar ciorbele la 30 de lei porția, să se vadă valoarea, dar dacă vorbiți cu un bucătar cam ăsta e costul real al unei ciorbe obișnuite. Trebuie să comanzi de minim 50 lei din aplicație, dar mi se pare normal.

Dacă vă întrebați cum fac bani aplicațiile astea, sunt două surse: în primul rând ai comisionul de livrare, în Bacău e în jur de 5 lei, cred că ajung la livrator în mare parte, și în al doilea rând aplicațiile percep un comision de la fiecare restaurant, în funcție de volumul comenzilor generate prin aplicație. Practic e comisionul aplicației pentru că aduce clienți noi restaurantului.

Sigur, sunt multe nuanțe aici, unii proprietari de restaurante zic că nu mai vin oamenii să mănânce în oraș deoarece e mai comod să comande de acasă, dar eu cred că de obicei comandă oamenii ce sunt prea ocupați să gătească, și care nu au timp nici de pierdut prin trafic, mers la restaurant, dat comanda, așteptat etc.

Și una amuzantă, am comandat într-un weekend de la McDonald’s acasă, pentru că ne era lene să ieșim din casă. Comanda a venit rapid, maxim 30 de minute, dar livratorul m-a sunat că nu găsea locația exactă. Ies la geam, mă uit pe stradă, văd un Passat. Eu mă așteptam să fie un tip pe o bicicletă, când de fapt FoodPanda livra cu Passat-ul. Ca să știți cum se fac livrările prin zonă. 🙂

Voi prin ce aplicații mai comandați mâncare acasă?

RECOMANDĂ
  • 34
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
2 comentarii. Tu ce părere ai?
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Ciprian
Ciprian
13 februarie 2020 08:22

In urma cu 2 ani am facut un praznic la o biserica ( obiceiuri ortodoxe 🙂 ). Pt mancare am vorbit cu o firma de catering, ca asa e mai comod, ieftin si lejer. Cu ce a a dus mancarea? Ultimul model de audi A6. :))

2
0
Lasă un comentariux
()
x